Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання обласної влади - вивести виробництво ДП «Кремнійполімер» на повну потужність»

9 вересня 2010 - 09:45

Завдання обласної влади - вивести виробництво ДП «Кремнійполімер» на повну потужність»

Підприємства реального сектору економіки потребують постійної уваги обласної влади. Тому, за дорученням голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова його перший заступник Володимир Кальцев з робочою поїздкою відвідав державне підприємство «Кремнійполімер». Під час спілкування з керівництвом заводу посадовець порушив актуальні питання щодо подальшої роботи підприємства. Також перший заступник голови ОДА висловив позицію очільника регіону – єдиний в України завод по виробництву кремнію органічної продукції має працювати на повну потужність.

Сьогодні ДП «Кремнійполімер» переживає не кращі часи – у 2007 році завод внесли у перелік підприємств, які підлягають приватизації, а в 2009 на заводі ввели процедуру банкрутства. До цього моменту питання статусу підприємства так остаточно і не вирішено – одночасно підприємство знаходиться як у стадії банкрутства, так й у стадії приватизації. Перший заступник голови облдержадміністрації пообіцяв, що керівництво обласної державної адміністрації посприяє розв’язанню цього питання на рівні Кабінету Міністрів України.

Під час ознайомлення з виробництвом Володимир Кальцев зауважив, що підприємство має перший ступень хімічної небезпеки, адже на складах зберігається хлор, аміак, хлорметил, соляна кислота та ін. У багатьох з них вже скінчився термін використання. Однак, щоб провести подальшу утилізацію цих хімічних речовин завод потребує допомоги обласної влади. Генеральний директор ДП «Кремнійполімер» Володимир Михайлов пояснив, що на підприємстві вже розробили відповідний проект щодо утилізації хімречовин, який можна впровадити прямо на заводі, необхідно тільки модернізувати деяке оснащення.

Цього року підприємство почало відновлювати виробництво. За перше півріччя на заводі вироблено продукції на 20 млн. грн.. Підписані угоди з Білорусією, Францією, Німеччиною та Китаєм.

- У «Кремнійполімера» є майбутнє. Комплекс заходів, що прийняті облдержадміністрацією, під керівництвом Бориса Петрова, вже мають позитивні результати, - відзначив посадовець. – Завод зможе вийти на планову потужність, стати у ряди провідних підприємств, виготовляти якісну продукцію та забезпечувати гідний рівень заробітної платні. Переконаний, це буде результат спільної роботи обласної влади та керівництва заводу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області