Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комфортні умови навчання – для кожної дитини

9 вересня 2010 - 14:33

Комфортні умови навчання – для кожної дитини

За дорученням голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова його заступник Станіслав Лимарчук з робочою поїздкою відвідав Оріхівський район, де побував у Кіровській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів навчання та комунальному дошкільному навчальному закладі «Чебурашка».

Цього року педагогічний колектив Кіровської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відзначатиме 76-річчя від дня заснування закладу. Приміщення школи побудоване ще у 1953 році і, зрозуміло, потребує ремонту. Влітку в школі провели капітальний ремонт даху. Наразі ж спільна проблема, яка турбує 22 педагогів, що викладають у школі та 186 учнів – заміна вікон. Взимку у класах буває дуже холодно, оскільки старі вікна не утримують тепло у приміщенні. Однак, ані адміністрація школи, ані керівництво району взяти на себе витрати на заміну вікон не можуть. От и звернулися по допомогу до представника обласної влади.

У Кіровського комунального дошкільного навчального закладу «Чебурашка» інша проблема – ремонт приміщення. Цього року у дитсадочку функціонує всього одна різновікова група, де виховують 31 дитину. Завідувач ДНЗ «Чебурашка» Людмила Вітер у розмові з Станіславом Лимарчуком повідомила, що бажано відкрити ще одну групу для дітей, та для цього потрібно повністю відремонтувати всі приміщення дошкільного закладу на що потрібні кошти.

- Голова обласної державної адміністрації Борис Петров робить все можливе для того, щоб стабілізувати та покращити соціально-економічну ситуацію у регіоні, зокрема, на газифікацію села Кірово з обласного бюджету виділено понад 970 тис. грн.. Щодо ремонту навчальних закладів - позиція очільника регіону чітка – всі діти мають навчатись у комфортних умовах. Це – одне з головних завдань роботи керівництва області, - зазначив Станіслав Лимарчук.

Голова Оріхівської райдержадміністрації Віктор Ємельяненко звернув увагу заступника голови – керівника апарату облдержадміністраці на проблемну ситуацію для багатьох оріхівців – будівництво мостового переходу через р. Конку. Через недостатнє фінансування роботи на об’єкті виконано всього на 20%. Попереду зима, тож будівництво необхідно або законсервувати, або завершити. Представник обласної влади запевнив голову Оріхівсьокої РДА у тому, що це питання обов’язково буде порушено в Уряді.

Також у рамках робочої поїздки заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Лимарчук провів прийом громадян з особистих питань.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін