Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Експерти віднесли Запорізьку область до 3-го класу пожежної небезпеки

10 вересня 2010 - 13:36

Про необхідність продовжити заходи посиленого контролю за пожежною ситуацією в Запорізькій області йшла мова сьогодні на селекторній нараді, яку перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев провів за дорученням Бориса Петрова.

Початок осені ознаменувався зниженням температурних показників. Цілком логічно, знизився й клас пожежно-небезпечної ситуації в регіоні - з п’ятого на третій, повідомили під час селекторної наради. Втім, створений в перших числах серпня оперативний штаб продовжує роботу в надзвичайному режимі. Це допоможе контролювати ситуацію в умовах нещодавно поновленого мисливського сезону та збільшення кількості грибників у лісових масивах. Актуальною залишається й проблема підпалу аграріями стерні після зібраного урожаю. Володимир Кальцев наголосив на тому, що адміністративна відповідальність за ці порушення залишається правомірною.

- Для усіх підрозділів погода дає «пільгові» умови для роботи, - звернувся Володимир Кальцев до учасників наради. - Та розслаблятися зарано. Завдяки посиленому контролю ситуацію в період надвисоких температур вдалося втримати під контролем. Тож і надалі слід зберегти посилені заходи пожежної безпеки.

Разом з тим, перший заступник голови облдержадміністрації рекомендував керівникам відповідних підрозділів продовжити контроль за відвідуванням лісних масивів та роз’яснювальну роботу серед населення. Також наголошено на тому, що спецтехніку слід тримати в бойовій готовності.

На завершення селекторної наради Володимир Кальцев відзначив, що оперативний штаб продемонстрував показову дієздатність та злагоджену, командну роботу. Як результат, в умовах підвищеної пожежної небезпеки кількість пожеж у 2010 році була значно меншою ніж у попередні роки. Для порівняння: у 2010 році зафіксовано та ліквідовано 87 лісових пожеж із площею займання близько 28 га , у минулому - 124 із площею займання 93 Га.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни