Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розпочато підготовку до проведення виборів

10 вересня 2010 - 14:05

Напередодні 11 вересня – офіційного початку виборчої кампанії - заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Лимарчук разом з першим заступником голови обласної ради Олександром Клепаковим провели семінар-нараду з питань організації та проведення чергових місцевих виборів та практичного застосування норм Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".

До участі у семінарі запросили безпосередньо тих фахівців, які братимуть участь в організаційному забезпеченні виборчого процесу – представників місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Президент України Віктор Янукович визначив основну мету, навколо якої мають об’єднатись всі політичні сили як до виборів, так і після 31 жовтня - будівництво сильної держави з потужною економікою, що забезпечить покращення життя українського народу.

Відкриваючи захід, керівники обласної влади налаштовували присутніх на напружену та відповідальну роботу під час проведення виборчої кампанії.

- Щоб провести вибори-2010 на гідному рівні, нам слід почати працювати вже зараз – врахувати всі організаційні моменти, узгодити дії. Тож до роботи, – закликав учасників семінару заступник голови – керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук.

У ході семінару-наради були детально обговорені зміни, внесені 30 серпня до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів". Зокрема, щодо формування складу виборчих комісій та допуску до участі у виборчому процесі тих політичних партій, які утворені менше як за 365 днів до початку виборів. Також розглядались питання застосування норм чинного законодавства при реєстрації політичних партій.

Найближчими днями в усіх інституціях виконавчої влади на території регіону пройдуть аналогічні семінари та тренінги, на яких будуть надані роз’яснення щодо основних моментів організації проведення виборів.

- Ми повинні забезпечити проведення прозорих та чесних виборів, не допускаючи погроз, залякування та підкупу виборців. Як зазначив Президент України Віктор Янукович, головною метою всього українського суспільства та всіх без винятку політиків є розвиток нашої держави сучасним демократичним шляхом. Якщо прагнути досягнення цієї мети, треба від виборів до виборів дорослішати. Зі свого боку гарантую, що як очільник регіону буду діяти у рамках законодавчого поля, дотримуючись засад законності та демократії, - висловив позицію голова обласної державної адміністрації Борис Петров.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області