Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зростання цін в регіоні не торкнулося хліба

13 вересня 2010 - 13:28

За серпень ціни в Запорізькій області зросли на 2%. Такі дані сьогодні оприлюднено на нараді з керівниками структурних підрозділів в облдержадміністрації. Таким чином за рівнем інфляції в останній літній місяць область посіла 2-3 місце. При загальному подорожчанні продуктів стабільними залишилися хіба що ціни на соціальні сорти хліба.

Вартість молока в середньому зросла на 7,4%, вершкового масла – на 6,7, яєць – на 2,7%. Також подорожчали крупи, овочі та фрукти. Втримати вдалося лише ціни на хліб соціальних сортів. Це позитивний результат підписання Меморандуму між обласною владою та виробниками хліба, зазначили учасники наради. Нагадаємо, голова облдержадміністрації Борис Петров ініціював та підписав угоду з основними виробниками про недопущення підвищення цін на хліб. Зі свого боку виконавча влада взяла зобов’язання компенсувати підприємствам відсоткову ставку по кредитах на закупівлю продовольчого зерна та муки. Минулого тижня депутати облради виділили на реалізацію програми 1 млн. грн.

За словами заступника начальника головного управління економіки ОДА Марини Драздович, найбільше зростання цін в Запорізькій області відбулося в сегменті послуг ЖКГ, на продовольчі товари, а також алкогольну продукцію та тютюнові вироби. Втім, свою роль зіграв і той факт, що попри всеукраїнське підвищення цін, в регіоні останні 4 місяці спостерігався процес дефляції. І хоча у серпні рівень інфляції дещо піднявся, Запорізька область посідає 16 місце в Україні за рівнем зростання цін на продовольчі товари.

Перше місце за рівнем зростання цін за означений період посідає Харківська область. Тут подорожчання складає 2,2%. При цьому, в Дніпропетровській та Донецькій областях цей показник демонструє відповідно лише 1,1 та 1,2%. Попереду всіх за рівнем інфляції Севастополь. За 8 місяців поточного року цей показник тут становить 108,2%.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області