Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Контролювати зростання цін на продукти – завдання влади

14 вересня 2010 - 13:36

Під головуванням віце-прем’єр-міністра України Віктора Слаути відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань проведення осінньо-польових робіт та ситуації на продовольчих ринках. У запорізькій селекторній студії працювала заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова.

Віце-прем’єр-міністр України Віктор Слаута окреслив загальну ситуацію щодо проведення осінньо-польових робіт. Зокрема, урядовець рекомендував збільшувати площу посіву озимих, додержуватись рекомендацій науковців при підготовці зерна, а також стежити за тим, щоб на територіях не засівали занадто великі території соняшником.

Заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова доповіла віце-прем’єр-міністру, що в регіоні дотримуються рекомендацій з Києва. Приміром, цього року в області планується засіяти озимих на території 554 тис. га, що на 34 тис. га більше ніж торік.

Друге важливе питання, яке розглянули учасники селекторної наради – цінова ситуація на продовольчих ринках країни. Віце-прем’єр-міністр України повідомив, що стабільним у ціні залишається ринок тваринницької продукції та олії. Однак керівники територій мають звернути увагу на стрімке зростання цін на деякі види продуктів, зокрема, на борошно та хлібобулочні вироби, молочні продукти, яйця, гречку, овочі.

Коли дійшла черга  звітувати представнику Запорізького регіону, Лариса Мефьодова відзначила, що суттєвого зростання цін на хлібобулочні вироби в області не відбулося. Це – досягнення голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова, який вчасно потурбувався, підписавши Меморандум між облдержадміністрацією та пекарями.

Що стосується молочної продукції, як відомо, до запорізьких магазинів її завозять з інших територій країни, тож ціну на ці види продукції формують за межами регіону.

Обласна влада робить все можливе, щоб зупинити зростання цін на продовольчі товари. Насамперед у містах та районах області поновили проведення ярмарків, які  через сильну спеку влітку не проводили. Найближчим часом зробити закупки за помірними цінами  запоріжці зможуть 25 вересня та 4 жовтня.

Крім того, очільник регіону планує запросити до спілкування на тему цінової політики всіх представників торгівельних мереж, які працюють на території області.

Відстежувати та контролювати ситуацію на продовольчому ринку регіону допомагають і щотижневі селекторні наради з керівниками райдержадміністрацій, які традиційно проводяться в облдержадміністрації по п’ятницях.

Наприкінці наради віце-прем’єр-міністр України Віктор Слаута запропонував представникам територій напрацювати пропозиції та побажання щодо стабілізації та утримання цін на продовольчому ринку.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів