Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вимога часу – посилити персональну відповідальність керівників

15 вересня 2010 - 15:16

Основні соціально-економічні показники розвитку області, стан надходження податків та зборів до місцевих бюджетів, а також інші актуальні питання життєдіяльності регіону розглянуто під час засідання колегії облдержадміністрації під головуванням Бориса Петрова. У своєму виступі він наголосив на необхідності збільшити персональну відповідальність за виконання завдань, поставлених виконавчою владою.

Відкриваючи захід, очільник області підкреслив, що докризових показників Запорізький регіон ще не досяг, але робота ведеться активно і є всі можливості увійти до трійки лідерів серед областей України за результатами соціально-економічної діяльності. Лише за три місяці область піднялася з останнього місця в рейтингу до сьомого, випередивши 20 регіонів України.

- Найбільшу увагу облдержадміністрація приділяє інвестиційній діяльності та розвитку споживчого ринку, - наголосив Борис Петров. - Наша задача - змінити ставлення потенційних інвесторів до регіону і повернути в область капітал, необхідний для розвитку усіх галузей економіки.

Разом з тим позитивні зрушення не дають приводу для того, аби замовчувати проблеми, які існують, зокрема, погашення заборгованостей із заробітної плати, за використані енергоресурси, підвищення цін на продовольчі товари. Борис Петров звернув особливу увагу присутніх на необхідності посилити відповідальність керівників відомчих структур та територій за виконання поставлених завдань, наголосив, що обласна влада не може залишатися сторонніми спостерігачами у вирішені означених питань.

- І хай не ображаються керівники підприємств, які не виплачують заробітну плату, збільшують борги за газ та електроенергію, - підкреслив голова ОДА. - Беріть кредити, працюйте над вирішенням цих проблем. І внесіть до протоколу конкретні доручення з визначенням відповідальних осіб по кожному пункту, - резюмував Борис Петров.

Також голова облдержадміністрації запропонував скласти рейтинг районів за основними соціально-економічними показниками з тим, аби за його результатами відзначити кращих та винести їх досягнення на загал.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни