Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бюджети області зростають за рахунок податку на доходи громадян

16 вересня 2010 - 08:23

Бюджети області зростають за рахунок податку на доходи громадян

Надходження доходів до бюджетів усіх рівнів за період із січня по серпень становлять 5 млрд. гривень, що на 36% більше, ніж за відповідний період минулого року. До бюджету області  за цей час надійшло 1 754,7 млн. грн. Левову частку надходжень становить податок з доходів громадян.

Інформацію про стан надходження податків  і зборів до  бюджетів усіх рівнів  оприлюднили під час засідання колегії облдержадміністрації. Поміж іншим, зазначено, що загальний фонд місцевих бюджетів області виконаний на 103,8%.  Як доповів  начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій  Медвідь,  найвищі показники перевиконання планів спостерігаються у Якимівському, Токмацькому, Оріхівському, Великобілозерському, Василівському  та Запорізькому районах. Разом з тим, у Бердянському, Пологівському та Приморському районах рівень виконання бюджетів нижче 95%.

- Надходження до бюджетів гарантує виконання усіх програм, запланованих облдержадміністрацією, -  зазначив очільник області Борис Петров. - Тож керівникам райдержадміністрацій разом з відповідними структурами та органами самоврядування необхідно в короткий термін зробити аналіз ситуації і узгодити план дій для усунення усіх причин, які гальмують своєчасне виконання бюджетів. Так, щоб  у цьому році дефіцит коштів було ліквідовано.

Найбільший вплив на формування бази доходів місцевих бюджетів справляє збільшення надходжень  податку з фізичних осіб. В загальному обсязі  бюджетів області цей показник становить близько 76 %.   Разом з тим, спеціалісти констатують збільшення середньої заробітної платні по області на 15,6% у порівнянні з аналогічним показником минулого року.  Найгірше виконуються сільські бюджети, 90% яких формує сплата за землю. Питання щодо збільшення надходжень земельного податку та орендної плати за землю до місцевих бюджетів області знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»