Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Знизити ціни на споживчі товари допоможуть ярмарки

17 вересня 2010 - 12:14

Відбулася селекторна нарада з питань цінової ситуації на ринку продовольчих товарів регіону

За дорученням голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова відбулася селекторна нарада з питань цінової ситуації на ринку продовольчих товарів регіону, яку провів перший заступник голови ОДА Володимир Кальцев. У заході також взяли участь заступник голови ОДА Геннадій Фукс та голова облради Павло Матвієнко.

Насамперед перший заступник голови ОДА Володимир Кальцев звернувся до представників територій та підкреслив, необхідність особистої присутності голів райдержадміністрації на традиційних селекторних нарадах облдержадміністрації, що проводяться по п’ятницях. Посадовець наголосив, що питання цінової ситуації – одне з найважливіших у регіоні.

Володимир Кальцев повідомив, що у серпні, після чотирьох місяців дефляції на споживчому ринку спостерігається стрімке зростання цін – майже на 2%, проти середнього показника по Україні 1,2%. Тож, по рівню інфляції наша область посідає 2-3 місце серед інших регіонів країни.

Найбільшу стурбованість обласної влади викликають ціни на молочні продукти. Не краща ситуація і з цінами на крупи та цукор. Однак, якщо подорожчання цих позицій товарів мають об’єктивні причини, то зростання цін на овочі не має логічного пояснення.

Представник обласної виконавчої влади повідомив, що на території регіону поновляти традицію щодо проведення ярмарок, адже це ефективний важіль для врегулювання ринку цін.

Разом з тим, не зважаючи на стрімке підвищення цін на споживчих ринках регіону, в цілому, за 8 місяців поточного року область посідає 16 місце в Україні по темпах зростанню цін на продовольчі товари. Однак, це не має заспокоювати представників місцевих виконавчих органів влади. Керівникам райдержадміністраці та міським головам міст обласного значення доручено провести відповідну роботу по врегулювання цін на ринках ввірених їм територій, а також до 5% знизити роздрібні ціни на яловичину, свинину, ковбасу варену І сорту, масло вершкове, яйця курячі та муку вищого сорту. У кожному районі мають бути проведені наради з директорами ринків. Про результати роботи керівництво регіону необхідно поінформувати до 23 вересня.

Також під час наради були обговорені організаційні питання щодо забезпечення проведення Покровської ярмарки.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»