Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ми - українські, - єдина родина!

20 вересня 2010 - 10:42

Національні спільноти росіян, білорусів, татар-кримчаків, караїмів, молдаван, німців, болгар, ассірійців, греків, поляків, євреїв, вірменів, албанців, чехів, що компактно проживають, зокрема, на Одещині, Херсонщині, Донеччині, Дніпропетровщині, Луганщині та на території нашої областей, направили на форум національних культур «Ми - українські!» до курортного Приморська своїх посланців – хореографічні, вокальні, етнографічні аматорські колективи.

Два дні просто неба тут проходили концерти народних виконавці, які зазвичай збирали справжні аншлаги. Парад національних товариств, який урочисто пройшов центральними вулицями, зібрав щонайменше кілька тисяч глядачів. Адже саме тут можна було побачити представників навіть таких малочисельних національних громад як ассірійці, караїми.

У рамках фестивалю відбулося чимало цікавих подій, зокрема, пройшли концерти творчих колективів на різних сценічних майданчиках у багатьох населених пунктах Приморського району, дні національних культур, виставки майстрів народно-прикладного мистецтва, круглий стіл на тему «Мовна складова діяльності національно-культурних товариств». У заходах взяли участь тисячі людей.

На прес-конференції для журналістів в останній день фестивалю підбили підсумки. Організатори заходу - представники регіональної влади, у числі яких були заступники голови облдержадміністрації Микола Ярмощук та Станіслав Лимарчук, голова облради Павло Матвієнко повідомили добру новину: віднині цей фестиваль стане щорічним.

- Голова облдержадміністрації Борис Петров наполягає на тому, щоб цей захід набув міжнародного статусу, адже він є яскравим свідченням того, як вільно і продуктивно розвиваються всі нації у нашій українській родині. Такий форум має працювати на розвитоу Приморська і підвищення рейтингу Запорізького краю загалом, - наголосив Микола Ярмощук. - Тож обласна владна команда і надалі надаватиме йому всебічну підтримку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області