Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ціни на продовольчі товари у Запорізькій області знижуються

21 вересня 2010 - 14:01

Обласна влада вирішує питання стабілізації цін на продовольчі товари. Про основні заходи, що вживаються з цією метою, на прес-конференції поінформував голова облдержадміністрації Борис Петров.

Очільник області нагадав, що після чотирьох місяців дефляції, у серпні в регіоні було зафіксовано зростання цін на продовольчі товари  на 2%. Тим часом як по всій Україні цей показник в середньому склав 1,2%. Згідно з результатами моніторингу у серпні область піднялась у рейтингу регіонів за цим показником на друге місце. Найбільше подорожчали молочні продукти, масло, гречана крупа, цукор.

Обласна влада терміново втрутилася у ситуацію – проведено детальний аналіз та розроблено заходи щодо стабілізації цін. Як результат, вже у другій декаді вересня спостерігається зниження темпів зростання цін на більшість товарів продовольчої групи. Зокрема, за цей період не зафіксовано зростання цін на свинину, яловичину, сметану, цукор, борошно, макаронні вироби тощо. Тим часом спостерігається незначне подорожчання на ринках картоплі та буряка.

- Ми організували продовольчі ярмарки по всій території області, вони працюватимуть протягом вересня-жовтня, - повідомив Борис Петров. -  Звернулись до західних регіонів щодо постачання картоплі та просили правоохоронні органи не перешкоджати перевізникам,  за можливості сприяти у питаннях транспортування продовольчих товарів. Є така інформація, що частина продукції, що потрапляє на ринки, перепродається спекулянтами. Ми здійснюємо моніторинг цієї ситуації та будемо вживати заходів щодо наведення порядку на ринках. Наше завдання – забезпечити безперешкодний доступ сільгоспвиробників на ринки, - резюмував Борис Петров.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області