Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Подвиги батьків – приклад для наслідування майбутніх поколінь

21 вересня 2010 - 14:27

Роль українського народу у II світовій війні обговорювали сьогодні в обласній державній адміністрації під час засідання «круглого столу», у якому взяли участь представники виконавчої влади, громадських організацій, політичних партій та науковці. Відкриваючи захід, присвячений 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Лимарчук зазначив, що попри історичні суперечки внесок українського народу у перемогу над фашистськими загарбниками важко переоцінити.

- Історики сперечаються про цифри і факти, - підкреслив Станіслав Лимарчук, - але беззаперечним залишається той факт, що наші батьки і діди заплатили надвисоку ціну за сьогоднішній мир, за можливість наступним поколінням жити і працювати. Їх подвиги, героїчне минуле надихають на розбудову успішного майбутнього нашої держави.

У ході обговорення учасники «круглого столу» висловлювали різні точки зору на події II світової війни, та одностайно зійшлися на думці, що ці страшні роки залишили глибокий трагічний слід у кожній українській родині. За свідченнями дослідників Україна зазнала більше руйнувань, ніж будь-яка країна Європи.

Причиною появи різних поглядів у питаннях стосовно ролі та внеску українського народу є закритість та недоступність архівних документів за воєнний період, які знаходяться переважно у Російській державі, зазначили присутні науковці. Разом з тим, світова історія зменшує роль радянських військ у перемозі над фашистами у Другій світовій. Додають гостроти до розбіжностей у висвітленні історичних подій тих років ще й політики, які використовують важливі для народу події для власної користі.

На завершення дискусії учасники «круглого столу» на тему «Роль українців у II світовій війні» дійшли спільного висновку про необхідність оберігати героїчний статус радянських воїнів та використовувати приклад їх мужності та самопожертви заради визволення народу для патріотичного виховання молоді і майбутніх поколінь.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни