Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ЄБРР планує підтримати розвиток Запорізького регіону

22 вересня 2010 - 08:38

Голова облдержадміністрації Борис Петров провів зустріч з представниками Ради Директорів Європейського Банку реконструкції та розвитку. Обидві сторони виявили зацікавленість у поглибленні співробітництва та нових проектах, представлених у Стратегії розвитку Запорізької області. Борис Петров поділився з європейськими партнерами планами щодо перспективи логістичного та аграрного напрямку в економіці Запорізького краю та запевнив їх у стабільності політичної ситуації в області і державі в цілому.

 - Як представник Президента в Запорізькій області можу запевнити шановних гостей у політичній стабільності та створенні комфортних умов в регіоні для іноземних інвестицій і розвитку нових економічних напрямків, - підкреслив Борис Петров. - Спад в економіці суттєво вплинув на соціально-фінансові показники області через те, що бюджет регіону поповнювався переважно за рахунок металургійної промисловості, яка найбільше постраждала під час світової кризи. Це спонукало обласне керівництво до розробки нових перспективних галузей, які й знайшли відображення у Стратегії розвитку регіону до 2015 року.

Впевненість та наполегливість керівництва Запорізької області відповідно оцінено європейською стороною. Голова делегації членів Ради Директорів ЄБРР Василлі Лелакіс назвав перспективною Стратегію розвитку регіону та висловив впевненість в успішності майбутніх проектів. Зокрема, він зауважив, що банк має намір підтримати модернізацію комунальних підприємств, приватного будівництва та всі ті програми, які мають регіональну спрямованість. Більше того, ЄБРР готовий до підписання угод про співробітництво з керівництвом Запорізької області.

Зацікавленість до регіону з боку представників ЄБРР зумовлена ще й тим фактом, що саме тут понад десять років тому успішно стартував пілотний проект фінустанови на території України. Реконструкція КП «Міськводоканал» за кредитні кошти забезпечила ефективне переоснащення підприємства, підвищення якості послуг для населення. Сьогодні обласна влада планує залучити кошти для проведення реконструкції мереж каналізації стічних вод у Бердянську, зовнішніх мереж водопостачання та каналізації в ПГТ Кирилівка, будівництва підприємства з утилізації твердих відходів, сміттєпереробних заводів на території області тощо. Наразі готові до втілення проекти з теплопостачання, а також з впровадження альтернативних джерел постачання тепла.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни