Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров зустрівся з редакторами районних ЗМІ

23 вересня 2010 - 13:32

Редактори районних комунальних газет зібралися сьогодні у Запоріжжі, щоб поспілкуватися з головою облдержадміністрації Борисом Петровим та головою обласної ради Павлом Матвієнко.

Запитань у представників четвертої влади накопичилось чимало. Деякі з них стосуються проблем, що хвилюють жителів усіх територій –  газифікації, водопостачання, ситуація з цінами на продовольчі товари тощо. Чимало питань також стосуються умов роботи редакцій, таких як проблеми з друком, розповсюдженням газет тощо.

- Я отримав ваші запитання, проаналізував їх і дав доручення опрацювати всі звернення та надати пропозиції щодо розв’язання існуючих проблем, - зазначив Борис Петров. – Ми також узагальнили інформацію про стан матеріально-технічного забезпечення ваших редакцій, для деяких це дійсно серйозна проблема. Будемо шукати шляхи її розв’язання разом з представниками влади на місцях.

Торкнулись на зустрічі і питання свободи слова. Редактори запевнили, що жодного тиску на них з боку представників державної влади усіх рівнів не існує. Підкреслили, що готові до подальшої конструктивної співпраці. У свою чергу Борис Петров запевнив, що жодних договорів, які б натякали на спроби впливу влади на редакційну політику, немає і не потрібно нічого підписувати. Також він запропонував проводити подібні зустрічі частіше.

- Я хотів би одного - щоб ми співпрацювали, щоб ви мали достатні інформаційні потоки для написання матеріалів. І у свою чергу писали на сторінках своїх газет правду, якою б вона не була. Але щоб це була правда, - підкреслив голова ОДА.

За словами редакторів районок, напередодні передплатної кампанії також гостро стоїть питання якості послуг підприємства «Укрпошта», зокрема,  щодо розповсюдження газет. Адже за умов невчасної доставки видань люди просто не будуть їх передплачувати. Ці питання були адресовані керівникові Запорізької дирекції УДППЗ «Укрпошта» Олександру Насєкану. Він обіцяв свою підтримку редакторам комунальних ЗМІ та наголосив, що відкритий для діалогу і готовий розглядати будь-які аргументовані скарги.

Виконуючи свою обіцянку, голова ОДА зробив подарунок колективу Якимівської газети «Слово трудівника» з нагоди ювілею видання –  цифровий фотоапарат.

На завершення редактори подякували за можливість безпосереднього спілкування з представниками обласної влади, що дає можливість оперативно вирішувати проблемні питання та своєчасно отримувати необхідну інформацію.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ