Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область нарощує кількість газифікованих населених пунктів

27 вересня 2010 - 10:46

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров взяв участь в урочистостях з нагоди введення в експлуатацію газорозподільних пунктів у селах Тополине та Мала Білозерка Василівського району. Під аплодисменти селян, що зібралися на святкову подію, Борис Петров запалив вогонь символічної газової труби. А жителі села з радістю демонстрували очільнику області справжній блакитний вогник у власних домівках, пригощали пиріжками, випеченими у газовій печі.

На блакитне паливо у селах зазвичай чекають по декілька десятків років. Тож його появу напередодні опалювального сезону сприймають як подарунок.

Голова облдержадміністрації зазначив, що рівень газифікації у Запорізькій області, на жаль, відстає від багатьох регіонів України і складає трохи більше 30 %. Брак коштів у бюджеті, вигідних умов кредитування ставали на заваді нарощуванню газифікації сіл. За словами Бориса Петрова, обласна державна адміністрація зацікавлена у покращенні умов життя в регіоні, тож ставить за мету проведення газу до кожного села в Запорізькій області. За підтримки ОДА працює програма кредитування «Сільське подвір’я», яка надає селянам кредити на вигідних умовах, відпрацьовуються альтернативні системи фінансування.

- Мені приємно, що кількість сіл, які мають газ, в області збільшується, – зазначив голова ОДА. - Наша мета – завершити газифікацію регіону, полегшити побут жителів села. На появу газу у селі чекало не одне покоління, тому я розумію, наскільки важливою для вас є сьогоднішня подія. Це справжнє свято для вас і важливе досягнення - для виконавчої влади. Також хочу підкреслити, що проведення газу стало можливим завдяки наполегливій праці облдержадміністрації, депутатів обласної ради та кожного з вас. Це ще раз підтверджує, що тільки разом ми зможемо досягти поставлених цілей.

 

Будівництво підвідного газопроводу високого тиску протяжністю 3,5 км до с.Мала Білозерка (вартість 1,3 млн. грн.) та до с.Тополине протяжністю 1,9 км (вартість 278,3 тис.грн.) розпочато у травні 2008 року. Замовник - управління капітального будівництва облдержадміністрації, роботи виконує підрядна організація ТОВ «Газфаєр-Інвест».

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»