Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Над розв’язанням проблем автоперевізників працюють в Уряді

5 жовтня 2010 - 14:02

Заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова провела нараду з питань роботи автомобільного транспорту в регіоні. У заході взяв участь перший заступник голови Державної адміністрації автомобільного транспорту Міністерства транспорту та зв’язку України Петро Овчар.

Заступник голови ОДА Лариса Мефьодова поінформувала урядовця про роботу пасажирських та вантажних перевізників, які працюють на території регіону.

За словами Лариси Мефьодової, налагоджена повна взаємодія з контролюючими органами автомобільного транспорту, місцевими виконавчими органами влади та органами місцевого самоврядування. Підтримується постійний діалог з автоперевізниками.

Завдяки системній співпраці в облдержадміністрації сформовано перелік проблемних питань у сфері автотранспорту, для розв’язання яких необхідна підтримка державних органів влади.

Найбільш наболіле – несвоєчасне повернення з держбюджету витрат автоперевізників на перевезення пільгових категорій населення.

Перший заступник голови Державної адміністрації автомобільного транспорту Міністерства транспорту та зв’язку України Петро Овчар запевнив присутніх у тому, що у Міністерстві розробляють механізм адресної дотації, який дозволить зробити процес повернення витрат прозорим, витрачати кошти з держбюджету будуть безпосередньо за реально надані послуги.

Також Лариса Мефьодова звернула увагу посадовця на необхідність заміни на міських маршрутах мікроавтобусів на автобуси більшої місткості.

- Уряду добре відомо, що в кожному регіоні є проблеми. Більшість з них спільні, над їх вирішенням ми працюємо. Проте, є й вузькі питання, розв’язанню яких ми можемо посприяти, однак, ми повинні знати про їх існування, розуміти реальну ситуацію, - зазначив урядовець.

Лариса Мефьодова звернулась до всіх присутніх – представників Головавтоінспекції, ДАЇ, автопідприємств, ВАТ «Запоріжавтотранс» з проханням надати пропозиції та побажання до облдержадміністрації для узагальнення, після опрацювання їх направлять до Міністерства транспорту України.

По завершенні наради Лариса Мефьодова виконала доручення голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова – привітала із закінченням трудової діяльності та подякувала за плідну працю керівнику Запорізького державного обласного учбово-курсового комбінату Олексію Дементію, який пропрацював на посаді 29 років, та вручила ювіляру медаль «За розвиток Запорізького краю».

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь