Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Геннадій Фукс: «Відміна пільгового оподаткування на землю для підприємств буде проходити тільки з оглядом на їх економіку»

6 жовтня 2010 - 13:19

Заступник голови ОДА Геннадій Фукс

Рішення обласної та міської рад стосовно часткового звільнення від сплати орендної плати за земельні ділянки на 2009-2014 роки та актуальність їх відміни стали темою робочої наради,  яку провів заступник голови ОДА Геннадій Фукс. Згідно з цими рішеннями орендарі земельних ділянок частково звільняються від сплати орендної плати за рахунок коштів, що зараховуються до обласного та місцевого бюджетів.

Як стверджують податківці, місцеві бюджети втрачають значні кошти через пільгове оподаткування. Також  нагадують, що з наступного року цей ресурс - земельні податки -  буде стовідсотково залишатись в місцевих бюджетах.

У свою чергу заступник керівника області звернув увагу  учасників наради на те, що ці рішення були в насамперед стимулом для переукладання угод за новими орендними ставками після переоцінки землі

- На початку 2008 року була збільшена  мінімальна орендна ставка на землю, крім того відбувся перехід на нову нормативно-грошову оцінку землі. Для підприємств нові суми податку, з урахуванням того, що їх збільшення відбулося під час економічної кризи, стали шоком. Рішення рад щодо пільгового оподаткування стали компромісним варіантом для згоди підприємств на переукладання угод за новими орендними ставками, – окреслив ситуацію Геннадій Фукс.

Разом з тим, по області, незважаючи на пільгове оподаткування, за 2010 рік надходження від сплати за землю зросли  на 20%. Також пільги стали підтримкою для соціальної сфери підприємств. Завдяки цьому були збережені відомчі дитячі садки, профілакторії, бази відпочинку та інше.

- Сьогодні ми повинні проаналізувати стан близько 60 великих підприємств - платників податків, які користуються пільгами. Наше завдання - проаналізувати їх економіку та яке додаткове навантаження вони отримають у разі відміни пільг. Тільки після цього ми зможемо прийняти остаточне рішення та ініціювати повну або часткову відміну чи подовження пільгового оподаткування, - резюмував заступник очільника області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова