Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров зустрівся з мітингуючими підприємцями

7 жовтня 2010 - 13:26

Голова облдержадміністрації провів зустріч з представниками підприємців, що вийшли на мітинг протесту проти прийняття нового Податкового кодексу. Мітингуюча сторона висловила своє незадоволення новими нормами, які заплановані до ухвалення в документі. Зокрема, щодо збільшення податку, збору до Пенсійного фонду, який знімають з підприємців, що вже отримують пенсію. Говорили також про безлад на ринках, стихійні торгові майданчики тощо. Борис Петров уважно вислухав представників малого бізнесу і висловив пропозицію обговорити всі існуючі проблеми в рамках наради. Крім того, голова ОДА зауважив, що як представник виконавчої влади не може впливати на зміну законодавчої бази.

- Я певен, що вирішувати усі проблеми треба. Перш за все слід розділити усі озвучені проблеми на сфери впливу обласної влади, - звернувся до присутніх Борис Петров. – Ті аспекти питань, на які ми можемо впливати, будуть вирішені. Що ж стосується закону, тут ми можемо тільки озвучити свої пропозиції і донести їх до Уряду. Я пропоную, сформувати список зауважень від підприємців, щоб відправити його всім депутатам, які представляють область у Верховній раді.

Також голова обласної державної адміністрації наголосив, що внести зміни до Податкового кодексу можна тільки на стадії його узгодження. Отже, діяти треба, не гаючи часу. І навіть після прийняття закону в першому читанні є шанс внести до нього корективи. Озвучити свої пропозиції щодо змін в Податковому кодексі та зауваження до роботи ринків у Запорізькій області Борис Петров запропонував підприємцям під час засідання Комітету економічних реформ, яке відбудеться в п’ятницю, 8 жовтня в облдержадміністрації. Тут представники малого бізнесу зможуть отримати й відповіді на деякі свої запитання від запрошених експертів.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів