Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Опалювальний сезон область розпочала задовільно

8 жовтня 2010 - 16:01

Голова облдержадміністрації Борис Петров провів  обласну нараду щодо початку опалювального сезону. На порядок денний  винесли  також питання боргів за використаний  підприємствами  теплопостачання газ,  укладання угод з НАК «Нафтогаз України» та підготовки регіону до зимової негоди. У нараді взяли участь керівництво області, райдержадміністрацій та відповідних управлінь.

Про високий рівень підготовки регіону до  осінньо-зимового періоду доповів начальник управління ЖКГ облдержадміністрації Дмитро Свіркін. Зокрема, він зазначив, що вчасно розпочати опалювальний сезон дозволили заходи, вжиті обласною владою ще влітку. Так, соціальна сфера області була підготовлена до зими ще до 1 вересня.

Показники  рівня оплати за використаний газ в цілому по області значно кращі за минулі роки. Він складає 90% порівняно з минулорічними 60%. І попри існуючі борги підприємств тепломережі  перед НАК «Нафтогаз України» розглядається  можливість  їх часткової реструктуризації. Усі перепони для поставки газу в області наразі  усунуті. Тож протягом найближчої доби підключення до опалення в регіоні буде завершено остаточно.

Угоди на поставку природного газу підприємства теплоенергетики підписали в односторонньому порядку.  На 4-х підприємствах теплоенергетики  переглянуто тарифи на послуги теплопостачання.  Тарифи ще 5 знаходяться на розгляді в органах місцевого самоврядування. На контролі обласної влади - питання  затвердження економічно обумовлених тарифів на природний газ.

Особливу увагу присутніх голова облдержадміністрації звернув на підготовку до зимової негоди. Роботу комунальних служб обласного центру в минулому році голова ОДА оцінив як незадовільну.

- Я звертаюся від імені усіх запоріжців з проханням приділити належну увагу підготовці до зими, - наголосив Борис Петров.  - Щоб цього року у вас не було казусів, як торік. Надайте інформацію про кількість необхідної техніки, піску тощо. І якщо у міста немає можливості забезпечити необхідну підготовку – обласна влада знайде ресурс, щоб допомогти, - резюмував голова ОДА.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками