Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада готова захищати інтереси підприємців

8 жовтня 2010 - 16:30

В облдержадміністрації відбулося засідання обласного Комітету економічних реформ, на питання розвитку малого та середнього бізнесу. Фахівці зазначають:  Україна має значний потенціал для економічного розвитку, проте реалізувати його в повному обсязі заважають невідповідність регуляторної політики міжнародним стандартам. Серед основних проблем бізнесу голова облдержадміністрації назвав складні умови  видачі дозвільних документів, необґрунтований контроль з боку контролюючих органів.

- На жаль, структура бізнесу повністю деформована, - акцентує  Борис Петров. - В Запорізькій області функціонує понад 130 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності, з яких лише третина займається виробництвом. Та й економічних стимулів для розвитку вітчизняного виробника наразі не існує, - зазначає очільник  області.

Обласна влада має намір посилити контроль за роботою дозвільних центрів та вимоги щодо персональної відповідальності керівників контролюючих органів, щоб кардинально змінити ситуацію для розвитку середнього бізнесу в регіоні. Представники ж малого бізнесу в регіоні серед проблем, які можуть стати на заваді підприємництва, називають деякі аспекти  проекту нового Податкового кодексу. Свої пропозиції щодо змін у податковому законодавстві вони висловили під час засідання Комітету економічних реформ. Голова облдержадміністрації Борис Петров засвідчив підтримку виконавчої влади у питанні внесення змін до важливого документу. Зокрема, пропозиції, висловлені підприємцями під час зустрічі з головою ОДА та на засіданні комітету, будуть направлені до Уряду та Верховної ради.

- Я вважаю, що вимоги підприємців справедливі, - констатує керівник області. Виконавча влада має прислухатися до них і захищати інтереси земляків. Втім, слід пам’ятати про те, що сплати податків все одно не уникнути. І я сподіваюся, що за результатами засідання ми зможемо спільно визначити першочергові задачі, вирішення яких необхідне для успішної реалізації економічних реформ в регіоні, - наголосив Борис Петров.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович