Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжю – 240 років!

9 жовтня 2010 - 14:57

На святковому майданчику біля каскаду «Райдуга» розпочався концерт, присвячений Дню міста. Голова облдержадміністрації виступив перед присутніми зі словами привітання запоріжців. Борис Петров зачитав вітальну адресу від Президента України Віктора Януковича. У ній надана висока оцінка: «запоріжці відомі на весь світ своєю звитягою, талантами та умінням досягати успіху». Від себе глава області додав, що запоріжці святкують сьогодні значно більше, аніж 240 років.

- Дорогі запоріжці, нам сьогодні не 240 років, - звернувся голова облдержадміністрації до учасників свята. - Ще понад тисячу років тому навколо острова Хортиця жили наші пращури. Славна історія нашого краю налічує тисячоліття. Саме тут, на нашій землі пролягав шлях з варягів до греків. Ми пишаємося нашими предками, нашими дідами-прадідами, стараннями яких постала найбільша гребля – Дніпрогес, які збудували такий потужний металургійний комплекс. Наші батьки захищали цей край. Вони потом та кров’ю скропили цю землю, захищаючи від фашистської навали. Ми маємо бути достойними їх геройства та мужності. Вітаю вас зі святом, бажаю щастя,здоров’я. І закликаю об’єднати зусилля навколо ідеї зробити нашу державу квітучою та успішною. Дякую вам за працю, щастя та добра усім вам!, - побажав Борис Петров.

Сьогодні, 9 жовтня, розпочалися святкові заходи з нагоди 240-річчя заснування Запоріжжя, які триватимуть до наступних вихідних. Особливу увагу обласна та міська влада приділяють вшануванню героїв-визволителів Запоріжжя від фашистських загарбників. 16 жовтня на жителів міста чекає заключне дійство - великий концерт за участю зірок української естради на площі Фестивальній.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів