Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кращі роботи юних журналістів увійшли до «Літопису»

12 жовтня 2010 - 15:33

Близько 300 школярів - учасників конкурсу творчих тематичних робіт, присвячених визволенню Запоріжжя, зібралися сьогодні в облдержадміністрації. Його організатори підбили підсумки, презентували збірник «Літопис» та нагородили переможців. В урочистому заході взяв участь  голова облдержадміністрації Борис Петров.

Творчі роботи відбирали за номінаціями «Імена героїв пам’ятаємо», «В тилу, як в тилу», «Історія, що застигла в камені», «Вулиці – сторінки Перемоги», «Моїм визволителям», «100 ідей для моєї маленької Батьківщини», «Балада про солдата». Фотороботи розглядали у двох тематичних номінаціях: «Моя Батьківщина» та «Фотофакт». Журі конкурсу відзначили високу майстерність літературного слова учасників, а Борис Петров звернув увагу присутніх на важливості проведення подібних конкурсів.

- Дуже важливо зберігати пам’ять про минулі часи, про тих людей, які воювали за мирне життя своєї Батьківщини, - звернувся до присутніх  Борис Петров.  Найкраще зв’язок поколінь демонструє творчість. У конкурсні твори ви вклали найголовніше – свою душу, свої думки та почуття.

Конкурсанти отримали  почесні дипломи та можливість побачити свої твори у збірнику «Літопис», до якого увійшли усі творчі роботи учасників. По завершенні урочистого заходу юні журналісти поспілкувалися з головою обласної виконавчої влади у форматі прес-конференції, як справжні журналісти. Школярів цікавили захоплення Бориса Петрова, його  улюблені книжки  та ставлення до шкільної преси. Очільник області, зазначають школярі, виявився дуже відвертим та відкритим для спілкування.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів