Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації розпочав акцію «Вони такі, як ми»

13 жовтня 2010 - 12:37

Сьогодні  під час засідання сесії обласної ради голова облдержадміністрації Борис Петров звернувся до депутатів з ініціативою підтримати акцію «Вони такі, як ми», яка  спрямована на допомогу дітям з обмеженими можливостями. Організатори підготували реєстр дітей цієї соціальної групи, які проживають у Запорізькій області. Надрукували листівки з іменем дитинки, яка потребує допомоги, її адресою та особовим рахунком. Усі бажаючі проявити милосердя  обирають конверт з такою карткою  і отримують підопічного, якому зможуть допомогти особисто.

- Мова не йде лише про матеріальну допомогу, - зазначив Борис Петров. - Іноді такі діти потребують простих речей: підтримки, сторонньої уваги до їхніх проблем, дружньої розмови. І виконавча влада, розуміючи, що державної допомоги недостатньо для того, аби задовольнити усі потреби дітей – інвалідів, ініціювала таку акцію. Ми прагнемо організувати людей, які мають можливості,  для підтримки тих, хто цього найбільше потребує.

За словами голови облдержадміністрації в Запорізькій області проживає близько 7 тисяч дітей-інвалідів. Майже стільки ж, скільки й депутатів. Тож якщо кожен з них візьме шефство над однією дитинкою, то акція  «Вони такі, як ми»  охопить  всю область. Борис Петров взяв один з семи тисяч конвертів і запевнив присутніх, що попросить організаторів акції підготувати йому особисто  ще декілька  конвертів  «товстіших».

- Думаю, що для мене можна зробити виключення і віднайти сім’ю, в якій виховують кілька таких діточок, - пояснив голова ОДА. - А надалі ми будемо слідкувати за тим, щоб кожній окремій дитині було приділено належну увагу.

Акція «Вони такі, як ми» проходить під патронатом голови облдержадміністрації Бориса Петрова та за участю громадської організації «Наші діти». Одразу після закінчення сесії підтримати акцію зголосилися 62 депутати. Втім, вона не має обмежень, тож взяти на себе відповідальність і обрати для себе конверт може будь- хто. Приєднуйтеся!

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»