Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Геннадій Фукс: «В нас нема часу на дискусії, проблеми територій потрібно вирішувати вже сьогодні»

13 жовтня 2010 - 17:04

Геннадій Фукс

Від сьогодні в області буде реалізовуватися постанова Кабінету Міністрів щодо виділення коштів за рахунок державної субвенції для вирішення соціальних проблем і підтримки населення, що проживає у 30-кілометровій зоні Запорізької атомної електростанції. Подробиці стосовно об’єктів, на які будуть спрямовані кошти, повідомив, відповідаючи на питання журналістів,  заступник голови ОДА Геннадій Фукс по закінченню 41-ї позачергової сесії обласної ради.

Постановою Кабміну №822 затверджено порядок розподілу коштів у 2010 році, але визначити об’єкти, на які підуть гроші, території мали самостійно. Також цим документом розподілено кошти субвенції між територіями, на яких проводитимуться заходи по соціально-економічній компенсації ризиків населення. Всього згідно з постановою області виділено більше 18 млн. 700 тис. грн.

 - До 30-кілометрової зони потрапляють місто Енергодар, Кам’янсько-Дніпровський район, частково Веселівський район та незначна частина Запорізького району. Суми чітко розподілені між територіями. Всі вони подали свої заявки і ми на сьогодні вже відпрацювали запропоновані проекти, наступний крок – їх затвердження Міністерствами економіки, палива та енергетики та регіонального будівництва. Кошти будуть спрямовані на ремонти, капітальне будівництво та реконструкцію. Ми розуміємо, що в першу чергу гроші мають бути направлені на вирішення соціальних питань: дороги, ФАПи, газифікацію та інше. Безумовно, це великий об’єм роботи, а часу на освоєння коштів залишилось дуже мало, – наголосив  Геннадій Фукс.

На запитання журналістів стосовно дискусії, яка сьогодні виникла щодо розподілу грошей між жителями цих територій, заступник голови області відповів наступне: «Для прийняття такого рішення потрібен час на обговорення. Все це затягує процес, а вирішити реальні проблеми потрібно вже негайно».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців