Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці вшанували пам'ять загиблих при визволенні міста

14 жовтня 2010 - 11:05

Сьогодні у рамках заходів, присвячених 67-й річниці визволення Запоріжжя від фашистських загарбників, представники обласної та міської влади поклали квіти до меморіалу на Алеї бойової слави.

- Кожного року ми приходимо сюди віддати данину пам’яті тим, хто боровся за мир на нашій рідній землі, хто поліг у братських могилах, - зазначив Борис Петров. – І з кожним роком все менше поруч з нами живих свідків того лихоліття. Тому маємо дбати і пам’ятати про них не тільки на свята, а й повсякденно.

Ветерани пригадують, що бій за визволення Запоріжжя був дуже тяжким і виснажливим. За жорстким наказом Гітлера фашисти мали залишити за собою тотально випалену та розгромлену країну, жодної живої людини, жодної хати.

Атака розпочалася 10 жовтня о 22.30. Першим до центра вдалось прорватись танковому взводу під командуванням лейтенанта Яценка. Члени екіпажу загинули на бойовому посту смертю героїв, проклавши дорогу нашим військам. І вже вдень 14 жовтня у центрі міста відбувся мітинг, присвячений визволенню міста від німецько-фашистських загарбників.

Після урочистої церемонії покладання квітів та перегляду виступів творчих колективів Запоріжжя Борис Петров із задоволенням спілкувався з ветеранами, вітав їх зі святом. Вони у свою чергу сердечно дякували за увагу та постійну допомогу,  висловили сподівання, що нова влада і надалі опікуватиметься проблемами людей похилого віку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»