Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації відкрив всеукраїнський фестиваль «Покрова на Хортиці»

14 жовтня 2010 - 15:16

Культурно-духовний осередок Східної України - легендарний острів Хортиця - ледь вміщує усіх бажаючих приєднатися до числа учасників  культурно-мистецького фестивалю «Покрова на Хортиці». На  всеукраїнський  фестиваль зібралися  25 професійних та аматорських колективів  із 20 областей України.

Фестиваль проводиться з метою збереження, відродження та популяризації народного мистецтва, традицій українського козацтва, підвищення ролі національної культури у формуванні світогляду та духовності.

 Запорізьку область представляють козацький ансамбль пісні і танцю „Запорожці” обласної філармонії, народний ансамбль танцю „Металург”,  а також актори обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара. Вони показали яскраве театралізоване ландшафтне дійство «Встань, козацька славо» . Гостей фестивалю зустрічали і в містечку майстрів. Тут свої роботи представили гончарі, ковалі, різьблярі, представники різних народних мистецтв. Відкрити фестиваль Покрови на Хортиці та привітати земляків зі святом  прибув голова облдержадміністрації Борис Петров. У своєму виступі очільник області зазначив, що  святу радіють всі – люди  і природа.

- На запорізькій землі не вистачає фестивалів подібного рівня, - зауважив голова облдержадміністрації.  - А це означає, що ми будемо й надалі розвивати цей мистецький захід і  підтримувати розвиток фестивального напрямку. Сьогодні до нас приїхали численні гості з усієї України. Ми вітаємо їх у нашому гостинному домі. Нехай сонце та любов до народної спадщини зігріває ваші серця. Вдалого фестивалю. Зі святом Покрови Святої Богородиці!, - побажав присутнім голова ОДА.

У програмі фестивалю - виступи кращих  колективів народної творчості та святковий концерт за участю Національного хору України ім..Верьовки.  Ініціатива проведення фестивалю «Покрова на Хортиці» належить обласній владі. Він проходить за сприяння Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької обласної ради,  управління культури і туризму облдержадміністрації та  Міністерства культури і туризму України.

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів