Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області епідситуація щодо грипу надійно контрольована

18 жовтня 2010 - 13:35

На нараді керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, яку за дорученням голови ОДА Бориса Петрова провів його заступник Микола Ярмощук, учасники обговорили низку нагальних проблем життєзабезпечення регіону.

Зокрема, з огляду на початок опалювального сезону, який Запорізька область успішно розпочала однією з перших ( на поточний момент теплом забезпечені всі житлові будинки і приміщення соціальної сфери), йшлося про розрахунки за енергоносії – електроенергію та природний газ. Стовідсоткове погашення заборгованості перед постачальниками - підприємствами житлово-комунального господарства дає надію, що взимку в оселях запоріжців буде тепло і затишно. Втім, в ряді районів області до цього часу не вдається отримати дозвіл НКРЕ на приведення існуючих тарифів у відповідність до економічно обґрунтованих норм. Отже, через різницю у тарифах, яку підприємства не здатні перекрити власним коштом, виникла небезпека нарощення поточних боргів. Микола Ярмощук дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів ОДА підготувати звернення до Уряду щодо невідкладного вирішення цієї проблеми.

- Голова облдержадміністрації націлює нас на першочергове вирішення тих завдань, які стосуються забезпечення належних і комфортних умов життя для запоріжців, - зазначив посадовець. - Тож мусимо своєчасно досягти порозуміння з НКРЕ, щоб зима не застала нас зненацька.

Також заступник голови ОДА відмітив і нагальну необхідність убезпечення жителів області від імовірної епідемії грипу. Як доповіла начальник управління охорони здоров’я ОДА Наталя Мотовиця, область повністю готова до будь-яких несподіванок: всі лікувальні заклади укомплектовані необхідними специфічними медпрепаратами, госпітальна база готова до прийому пацієнтів на випадок епідемії, нещодавно для центральних районних лікарень придбано за бюджетний кошт 30 новітніх апаратів для штучної вентиляції легенів. До того ж, за статистикою, рівень захворюваності на ОРЗ та ОРВІ в області не перевищує епідпорогу. Завдяки профілактичним заходам, зокрема, своєчасному щепленню, масових захворювань, можливо, вдасться уникнути.

- Не так страшна епідемія, як та паніка, яку провокують необізнані громадяни, - застеріг заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Маємо заспокоїти запоріжців, що ситуація в області щодо епідемії грипу надійно контрольована.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят