Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада реагує на публікації

20 жовтня 2010 - 10:54

У тижневику «Субота плюс» від 14-21 жовтня 2010  було опубліковано інтерв’ю з головою правління ВАТ «Запорізький абразивний комбінат» Анатолієм Березою, у якому він, зокрема, звинуватив представників місцевої влади у необґрунтованих претензіях до підприємства з приводу виконання природоохоронних заходів. У зв’язку з цим голова облдержадміністрації Борис Петров направив листа А.Березі з проханням повідомити конкретні факти, щоб з’ясувати стан речей та усунути перешкоди у діяльності комбінату.

«В запорізькому тижневику «Субота плюс» № 42 (608) за 14-21 жовтня 2010 року розміщене ваше інтерв'ю з питань дотримання керованим Вами підприємством вимог природоохоронного законодавства України.

В зазначеному інтерв'ю, зокрема, повідомляється, що протягом останнього часу до підприємства місцевими чиновниками висуваються необгрунтовані претензії з приводу надмірного забруднення навколишнього середовища, правомірності видачі підприємству дозволів на викиди в атмосферу забруднюючих речовин тощо.

Відповідно до ч.1 ст. ІЗ Закону України «Про місцеві державні адміністрації», до відання місцевих державних адміністрацій у межах і формах, визначених Конституцією і законами України, належить вирішення питань забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян на відповідній території, а також питання охорони довкілля. Також", відповідно до ч. З ст. 31 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», голови місцевих державних адміністрацій координую! ь діяльність територіальних органів міністерств та інших центральних орган пі виконавчої влади.

Зважаючи на наведене, просимо Вас повідомити, якими саме територіальними органамисцентральних органів виконавчої влади, місцевими органами виконавчої влади або місцевого самоврядування висувалися необгрунтовані претензії до Вашого підприємства, для подальшої можливості вжиття облдержадміністрацією в межах наданих чинним законодавством

повноважень заходів з усунення штучно створюваних перешкод в діяльності підприємства».

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни