Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Енергодарі вирішують проблему забезпечення молоді житлом

21 жовтня 2010 - 11:41

В Енергодарі вирішують проблему забезпечення молоді житлом

Підходи до вирішення проблеми забезпечення молоді житлом в Енергодарі за «круглим столом» обговорили керівники Енергодарського міськвиконкому, лідери молодіжних організацій ВП «Запорізька АЕС», ВСП «Запорізька ТЕЦ», представники будівельних компаній, громадськості міста та засобів масової інформації. Захід відбувся за ініціативи управління у справах сім’ї, молоді та спорту Запорізької облдержадміністрації.

Йшлося про координацію зусиль всіх зацікавлених сторін: зокрема, молоді, яка хоче отримати житло, міської влади, Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, будівельних компаній.

Тут же був представлений цікавий проект будівництва малоповерхового житла з використанням новітніх енергозберігаючих технологій, що дозволить заощадити кошти замовників не тільки під час будівництва, але й у ході експлуатації житла.

Директор Запорізького управління ДФСМЖБ Костянтин Попов поінформував присутніх про державну та обласну програми забезпечення житлом молоді та програму будівництва доступного житла, яку за дорученням Уряду розгортає Фонд. Як позитивний приклад вдалого вирішення проблеми забезпечення молоді житлом він навів ситуацію у місті Дніпрорудному, де завдяки суттєвій підтримці Запорізького залізорудного комбінату за участю Фонду протягом 2005 – 2008 років забезпечено житлом близько ста сімей і де готується до будівництва черговий житловий будинок.

- Обласна влада зацікавлена у якнайшвидшому і ефективному вирішенні житлових проблем людей в нашому регіоні, - прокоментував результати заходу заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Енергодар – молоде місто, більша частина його населення – молодь. Влада не залишиться осторонь вирішення її нагальних проблем. На поточний момент постає завдання розробити максимально ефективну економіко-математичну модель конкретного кредитно-фінансового механізму місцевої програми молодіжного житлового будівництва. Разом з тим, раджу керівникам підприємств міста, зокрема, ЗАЕС та ТЕЦ, звернути увагу на позитивний приклад участі Запорізького залізорудного комбінату.

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»