Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Промислові відвали в області не несуть загрози

22 жовтня 2010 - 16:30

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс провів нараду щодо результатів перевірки надійності дамб, сховищ, відходів виробництва, відвалів, шламонакопичувачів підприємств усіх форм власності. Перевірку проводила міжвідомча комісія, створена на виконання завдання Кабінету Міністрів України  з метою недопущення загрози життю і здоров’ю людей та довкіллю, забезпечення безперебійного функціонування системи життєзабезпечення населення і об’єктів економіки, запобігання виникненню на підприємствах можливих техногенних аварій та екологічних катастроф. Поштовхом до активізації цієї роботи стала техногенна катастрофа на алюмінієвому заводі в Угорщині.

Члени комісії перевірили найбільш потенційно небезпечні об’єкти: відвали гірничих порід ЗАТ «Запорізький залізорудний комбінат», шламонакопичувач балки Городиська та балки Капустянка ВАТ «ЗМК «Запоріжсталь», шламонакопичувач балки Городиська ВАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат».

Загальний стан обстежених об’єктів підприємств в цілому визнано задовільним. Проте  виявлено і ряд недоліків, стосовно яких члени комісії висловили свої зауваження керівництву підприємств.

Геннадій  Фукс нагадав, що Запоріжжя вже мало сумний досвід, коли два роки тому через злочинне умисне пошкодження трубопроводу  кілька вулиць обласного центру були затоплені шламом.

- Сьогодні понад 6 мільйонів кубометрів шламу зберігається у недіючому шламосховищі Запорізького алюмінієвого комбінату.  Згідно з результатами перевірки підприємство дбає про безпеку та належне зберігання цих відходів. Разом з тим, на моє переконання, моніторинг шламосховищ всіх трьох підприємств з боку профільних служб повинен бути системним, - звернувся до присутніх заступник голови області.

За підсумками наради керівникам перевірених підприємств доручено до 25 грудня поточного року ліквідувати всі виявлені недоліки та врахувати зауваження комісії.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»