Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Збільшується кількість газифікованих сіл в області

25 жовтня 2010 - 10:52

Початок газифікації відзначили вчора, 24 жовтня, у селі Кірове Оріхівського району. Голова облдержадміністрації Борис Петров взяв участь в урочистостях з цієї нагоди та запалив символічний газовий факел біля першого будинку, до якого підключили природне паливо. Господарі запросили Бориса Петрова до хати перевірити наявність газу в побутових приладах та скуштувати першу яєчню, підсмажену на газовій плитці.

Очільник області підкреслив, що рівень газифікації Запорізької області не задовольняє виконавчу владу. Вона становить лише близько 40 відсотків, а це означає, що більшість сільських жителів регіону поки що не можуть насолодитися комфортними побутовими умовами.

- Газифікація регіону – задача номер один для обласної влади,- наголосив посадовець. - Керівництвом облдержадміністрації розроблена програма з цього напрямку. Сьогодні використовується кожна можливість бюджетного фінансування . Є підтримка центральної влади у питанні газифікації Запорізької області. Наразі очікується виділення близько 15 млн. млн. гривень з державного бюджету на ці потреби. Тож газифікація регіону, яка призупинилася в минулому році, активізується і буде набирати обертів у майбутньому, - запевнив Борис Петров.

Позитивно оцінює роботу обласної влади у цьому напрямку і керівництво «Запоріжгазу». Зокрема, керівник ВАТ «Запоріжгаз» Богдан Попюк відзначив, що питання газифікації зрушилося з місця завдяки підтримці облдержадміністрації. І до кінця року газ отримають у селах Приморського, Гуляйпільского та інших районів області. Всього, за словами Богдана Попюка, незавершених об’єктів газифікації в регіоні приблизно на 100 млн. грн.

У селах очікують на газ десятки років. Господарі першої газифікованої оселі у Кіровому розповіли журналістам, що попри затрати на газорозподільну систему, отримають економію на опаленні та незрівнянне покращення побутових умов. Адже на обігрів будівлі селяни на добу витрачають вугілля на понад 40 гривень. Сьогодні до підключення у селі Кірове Оріхівського району підготовлені 300 будинків. Всього в селі проживає 3200 осіб.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів