Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров зустрівся з представниками політичних партій

26 жовтня 2010 - 08:32

За ініціативи обласної влади  відбулася робоча зустріч очільника області Бориса Петрова з представниками політичних партій. За «круглим столом» політики відверто говорили про проблеми цьогорічної виборчої кампанії. Загальна кількість партій, що беруть участь у виборчому процесі, висуваючи кандидатів до Запорізької обласної ради – 33, з них відсутні були представники лише чотирьох. Варто зазначити, що саме тих партій, що найбільше розповсюджують чутки про наявність різного роду порушень з боку тих чи інших політичних сил.

- Жодної офіційної скарги чи заяви про порушення законодавства на ім’я голови облдержадміністрації не надходило, - заявив  Борис Петров. – Було звернення кандидата на посаду міського голови Запоріжжя Олександра Сіна з проханням провести зустріч з працівниками облдержадміністрації, але в робочий час проводити такі зустрічі заборонено законом, про що ми йому і повідомили у відповіді.

Представники політичних сил розповідали про деякі проблеми, з якими зіткнулись протягом передвиборчої кампанії. Зокрема, щодо відсутності вільних площин зовнішньої реклами,  відсутності ефірного часу у бажані часові проміжки на телеканалах - у так званий прайм-тайм. Втім, обласна влада не може впливати на ці процеси, адже сітку мовлення телеканали та радіокомпанії формують самостійно. Щодо натяків на можливий вплив представників влади на державну телерадіокомпанію Борис Петров офіційно заявив, що жодним чином не брав участі у розподілі її ефірного часу.

- Якщо ви вважаєте, що керівництво телеканалу порушило ваші права, або порушило чинне законодавство, будь ласка, напишіть скаргу на моє ім’я, вирішення таких проблем я візьму під особистий контроль, - запевнив Борис Петров.

За словами політиків значна частина проблем цьогорічної передвиборчої кампанії знаходиться у юридичній площині, адже часто кандидати самі припускаються помилок і порушують законодавство, тож такі питання вирішуються у суді.

Сьогодні у відкритому діалозі з владою жодної скарги про порушення законодавства так і не пролунало, незважаючи на постійну критику, що виголошується в ефірі телеканалів та на сторінках газет. Можливо,  запорізьким політикам не вистачило сміливості.

Щодо організації виборчого процесу, то за словами Бориса Петрова найголовніше сьогодні, щоб вибори відбулись у рамках чинного законодавства, були максимально прозорими та демократичними. Саме таке завдання ставить Президент України Віктор Янукович. До того ж партія влади більше за будь-яку іншу політичну силу зацікавлена у проведенні виборів у повній відповідності до чинного законодавства. Політики підтримали такий настрій і висловили побажання, щоб усі політичні партії були толерантними і поважали одне одного. Адже незважаючи на результат виборів, після 1 листопада нам усім разом належить далі працювати на благо розвитку Запорізького краю.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств