Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі проходять українсько-німецькі коопераційні зустрічі

26 жовтня 2010 - 14:34

У Запоріжжі проходять українсько-німецькі коопераційні зустрічі

Сьогодні в обласному центрі проходять зустрічі представників українського та німецького бізнесу. З початком коопераційних зустрічей підприємців привітав заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс під час відкриття пленарного засідання у Торгово-промисловій палаті. Всього в індивідуальних переговорах з вітчизняними підприємцями беруть участь  15 представників німецьких компаній, які представляють різноманітні сфери бізнесу:  агропромислову, металургію, будівельну та інші.

До речі, за підсумками 8 місяців 2010 року Німеччина входить до трійки головних зовнішньоторгових партнерів області разом з Росією та Туреччиною. За даний період експортні поставки в Німеччину склали більше 5% від загального об’єму експорту.

Вітаючи німецьких підприємців, Геннадій Фукс висловив впевненість, що обидві сторони зможуть налагодити необхідні ділові контакти та знайти нових ділових партнерів.

- Дуже важливо, що наша зустріч проходить саме в той час, коли область нарощує потенціал та виходить на докризові обсяги виробництва. Зі свого боку, обласна влада зацікавлена сьогодні в залученні інвестицій до регіону й готова надати максимальну підтримку інвестору, - звернувся до присутніх заступник глави області.

На думку посадовця, найбільш перспективними  інвестиційними напрямками в області сьогодні є енергетика, машинобудування та агропромисловий комплекс. З ним погодився й Генеральний консул Німеччини Клаус Зиликенс. За його словами Німеччина нині широко представлена в Україні  у банківському секторі, в торгівлі, але дуже цікавим для закордонних колег сьогодні  стає промисловий сектор.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області