Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Жодного офіційного звернення від політичних партій про порушення виборчого процесу до мене не надходило»

26 жовтня 2010 - 16:28

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров провів щотижневу прес-конференцію для журналістів з актуальних питань життєдіяльності регіону.

Враховуючи наближення виборів, однією з провідних тем прес-конференції була політична ситуація в регіоні та підготовка до виборчого процесу.

У цьому контексті голова ОДА Борис Петров повідомив про результати робочої поїздки до Києва 21 жовтня. За словами очільника регіону, Президент України провів дві наради з керівниками територій, на яких були порушені питання щодо забезпечення проведення демократичних виборів у рамках чинного законодавства.

Також Борис Петров зазначив, що вчора на виконання доручення Глави держави провів зустріч з представниками різних політичних партій, які беруть участь у перегонах. Однак на запрошення керівника обласної виконавчої влади до діалогу відреагували не всі політичні сили, що представлені на території Запорізького краю.

- Вчора я запропонував учасникам наради не тільки обговорити політичну ситуацію у регіоні, а й попросив тих людей, які вважають, що стали свідками явного порушення закону про вибори, надати мені офіційні заяви. У цьому випадку мене не цікавить PR, тільки факти. Однак досі жодного офіційного звернення до мене не надійшло, - резюмував голова облдержадміністрації Борис Петров.

Посадовець зазначив, що всі організаційні моменти на територіях вирішені, відповідні умови для роботи територіальних комісій створені.

Крім того, Борис Петров повідомив про одне цікаве нововведення - у день голосування в обласній державній адміністрації працюватиме прес-центр для журналістів. Представникам засобів масової інформації створять всі умови для роботи, забезпечать Інтернетом, буде чергова машина, яка у разі виникнення надзвичайних ситуацій оперативно доставить їх на місце події. Очільник регіону переконаний, що такий мобільний прес-центр допоможе журналістам дійсно тримати руку на пульсі подій.

По завершенні прес-конференції голови облдержадміністрації на запитання журналістів відповіли керівник Запорізького відділення Комітету виборців України Роман П’ятигорець та начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА Яків Пітоня.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств