Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна інфекційна лікарня підвищує соціальні стандарти

27 жовтня 2010 - 09:38

В обласній клінічній інфекційній лікарні  на 320 ліжок, 160 з яких – для дітей,  урочисто відкрили після реконструкції  дитяче діагностичне відділення на 30 стаціонарних місць.  Ремонтні роботи тривали близько місяця і  виконані на кошти  обласного бюджету в обсязі 295 тис. грн. Ознайомившись з якістю проведених робіт, організацією  лікувального процесу заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, голова обласної ради Павло Матвієнко і начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Наталя Мотовиця визнали, що за рівнем  надання медичних послуг і забезпечення побутових умов відділення суттєво наблизилося до європейських стандартів. Зокрема, тут облаштовані комфортні палати  на 4-5 пацієнтів з відповідною спеціалізацією за інфекційними захворюваннями, у ванній кімнаті  встановлено  душову кабіну, кухонними меблями і відповідною технікою обладнана кімната для приймання їжі. Палата інтенсивної терапії обладнана  новим апаратом штучної вентиляції легенів. Перебування у лікарні дітлахам прикрашає вишуканий дизайн  приміщень.

Головний лікар закладу Станіслав Багмут  ознайомив гостей і  з  іншими відділеннями лікарні. Зокрема, у міжрегіональному гепатоцентрі  на 38 ліжок, де проходять курс лікування  також  пацієнти  з сусідніх областей, посадовці пересвідчилися у високому рівні надання  спеціалізованої медичної допомоги. У відділенні реанімації та інтенсивної терапії, на яке саме і прийшлося найбільше навантаження під час торішньої епідемії грипу,  із 1800 важко хворих на грип пацієнтів  570 врятували саме тут, представники влади побачили в роботі  унікальне медичне обладнання. За кошти обласного бюджету  придбано  6 апаратів штучної вентиляції легенів, УЗД з кольоровим зображенням, 10 пульсоксиметрів, 4 кисневих концентратори, які можуть працювати поза мережею, 7 функціональних ліжок.

Разом з тим,  в лікарні залишилися й суттєві проблеми, що потребують нагального вирішення. Зокрема, йдеться про технічний стан будівель  ряду відділень, які розміщуються у бараках, зведених у  1928 році.

- Розуміємо, яку колосальну  організаційну роботу проводить керівництво лікарні , щоб забезпечити її належне функціонування і виконання покладених завдань, високо цінуємо внесок  високопрофесійного колективу  у справу охорони здоров’я населення регіону, - зазначив заступник голови ОДА Микола Ярмощук. – Регіональна влада на чолі з Борисом Петровим поставила за мету озброїти запорізьких медиків сучасним високотехнологічним діагностичним обладнанням, на що передбачаємо мобілізувати  кошти обласного бюджету та інвесторів. І обласна інфекційна лікарня - у переліку першочергових об’єктів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області