Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі працює одна з найстаріших в Україні організація співвласників багатоквартирних будинків

28 жовтня 2010 - 14:36

В облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» на тему «Перспективи роботи й активізація процесу створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків», у роботі якого взяла участь заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

Розпочався «круглий стіл» з урочистої частини – заступник голови ОДА Лариса Мефьодова привітала членів правління громадської організації «Об’єднання житлово-будівельних кооперативів співвласників багатоквартирних будинків «Вікторія» з 12-річчям та вручила її лідеру – голові правління Людмилі Шанц Почесну грамоту обласної державної адміністрації.

Запорізька громадська організація «Вікторія» - одна з найстаріших в Україні, до складу якої наразі входить 200 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

За словами Лариси Мефьодової, організація накопичила не тільки великий інтелектуальний потенціал, а й досвід роботи з різними комунальними структурами. Крім того, «Вікторія» активно підтримує зв'язок з аналогічними організаціями у Бердянську та Мелітополі.

Заступник голови облдержадміністрації підкреслила, що створення ОСББ – один з пріоритетних напрямків реформування галузі ЖКГ, однак жителі регіону не поспішають брати свої будинки у приватну власність.

У ході засідання «круглого столу» голова правління громадської організації «Вікторія» Людмила Шанц детально роз’яснила переваги та труднощі, які можуть стати на шляху жильців, які вирішили створити ОСББ.

Зокрема, учасники заходу підкреслювали значимість партнерського ставлення обласної влади до членів ОСББ. Також начальник управління ЖКГ ОДА Дмитро Свіркін зазначив, що гроші на ремонти будинків в першу чергу виділятимуться тим будинкам, жителі яких створили ОСББ. Це обумовлено тим, що власники будинку зацікавлені у тому, щоб ремонтні роботи  проведилися якісно, будуть відповідально підходити до пошуку підрядників, а це забезпечить дійсно ефективне використання бюджетних коштів.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів