Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада зобов’язала аптеки стримувати ціни на ліки

28 жовтня 2010 - 14:53

Обласна влада зобов’язала аптеки стримувати ціни на ліки

Обласна влада ініціювала підписання меморандуму, який зобов’язує  представників аптечного ринку дотримуватись зазначених надбавок на ліки з тим, аби унеможливити підвищення цін на медичні препарати. Особливо важливим підписання документу стало напередодні сезону респіраторних захворювань та в період підвищення цін на інші групи товарів. Меморандум передбачає, що аптеки не будуть підвищувати ціни на топ-список ліків найбільшого вжитку, в тому числі й препарати кардіологічної, знеболювальної групи, шприци, бинти, марлеві пов’язки тощо.

За словами представників аптечної роздрібної торгівлі меморандум носить договірний характер. Учасники ринку й самі не зацікавлені у підвищенні цін, адже це впливає на купівельну спроможність. Втім, подібна угода вносить лад у роботі аптечних закладів та дозволяє контролювати ситуацію із цінами на медичні препарати в області.

- Меморандум чітко визначає обов’язки сторін, - коментує підписання угоди начальник управління охорони здоров’я Наталія Мотовиця. – Обласна влада зобов’язується зменшити кількість перевірок,  у тому числі й на виконання розпоряджень Кабінету Міністрів. І використовує усі можливі інструменти для сприяння роботи аптечних закладів. В свою чергу представники роздрібної торгівлі обіцяють дотримуватися визначеної соціальної надбавки на ліки,  щоб унеможливити подорожчання найбільш затребуваної населенням групи товарів.

Меморандум підписали понад 20 представників аптечних мереж та підприємств області. З боку виконавчої влади документ підписав заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів