Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Труби «Запоріжсталі» - не головне у стратегії розвитку регіону»

29 жовтня 2010 - 12:22

Борис Петров: «Труби «Запоріжсталі» - не головне у стратегії розвитку регіону»

Коментуючи екологічну ситуацію у Запорізькому регіоні та перспективи її покращення голова облдержадміністрації Борис Петров наголошує, що для того, аби досягти успіхів у вирішенні проблеми, слід змінити кут зору на стратегію розвитку краю в цілому.

- Труби «Запоріжсталі» - не головне, - заявляє очільник області. – Треба звернути увагу на розвиток інших промислових напрямків, які будуть формувати економіку регіону. Запорізька область має чудове географічне розташування, що дає перспективи зайняти лідерські позиції в логістиці. Азовське море, Дніпро, мережа транспортних магістралей міжнародного значення, аеропорти – все це ми маємо, і стратегію подальшого розвитку області слід скерувати саме  в цьому напрямку. Додайте сюди ще й потужний потенціал сільського господарства, туристичний напрямок.

Розвиток металургійного комплексу Запорізької області голова облдержадміністрації бачить тільки за умови виконання екологічної інвестиційної програми, яка  розроблена за участі виконавчої влади та представників найбільших промислових підприємств регіону.

- Програму вже розглянули в Києві, - інформує  Борис Петров. - Протягом тижня її схвалять остаточно і ми представимо її на розгляд обласної ради. І тоді змусимо власників працювати за цією програмою. Наразі вже сьогодні можна закрити декілька заводів за порушення. Та чи може виконавча влада допустити, щоб люди, які там працюють, залишились без роботи та заробітної плати? Тож  перехід до визначених у документі вимог буде поступовим, - резюмує  голова  облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів