Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розрахунки за газ мають сплачуватись вчасно і в повному обсязі

17 листопада 2010 - 16:54

Міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич провів всеукраїнську селекторну нараду з актуальних питань забезпечення роботи житлово-комунальної сфери. У селекторній студії Запорізької обласної державної адміністрації працював начальник управління ЖКГ ОДА Дмитро Свіркін.

Першим питанням учасники селекторної наради розглянули хід роботи, пов’язаної з наданням населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

- У цій роботі маємо дійти до кожного, зробити все від нас залежне для того, щоб ті родини, які переживають складні фінансові часи, отримали  необхідну їм субсидію, - звернувся до представників регіонів Міністр з питань ЖКГ України Юрій Хіврич.

Станом на 15.11.2010 у Запорізькій області субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, придбання вугілля та скрапленого газу отримують понад 35 тисяч сімей, а це 12% від загальної кількості родин у регіоні. З шостого жовтня в області розпочався опалювальний період, відтоді до головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації звертаються близько 700 людей щодня з заявкою на надання субсидій. Фахівці управління роблять все можливе для того, щоб ці заявки були опрацьовані оперативно та якісно.

Друге питання, яке порушив Юрій Хіврич, – реформування житлово-комунального господарства, зокрема, створення на територіях ОСББ. Загалом в Україні працюють 11656 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, з них 1232 утворено з початку року. Однак, як відзначив урядовець, цього року їх планувалося на 2,5 тисячі більше. Тож ця робота на територіях визнана незадовільною.

Певні проблеми мають території і з розрахунками підприємств теплоенергетики за спожитий у поточному опалювальному сезоні природний газ. Так, по цій позиції середньоукраїнський показник розрахунків сягає всього 20%, що не може не непокоїти.

- Ми вчасно розпочали і якісно проводимо опалювальний сезон. Відповідно розраховуємо на свідомість українців - на 100% розрахунків за газ. Хочу нагадати керівникам територій:  у вас є всі важелі впливу для того, щоб змусити населення плати за пред’явленими рахунками. Ми створили всі умови. Ті, хто не може собі дозволити повністю оплачувати послуги ЖКГ, будь ласка, нехай оформляють субсидії, всі інші мають вчасно і в повному обсязі сплачувати підприємствам теплоенергетики за надані послуги, - резюмував Юрій Хіврич.

По завершенні всеукраїнської селекторної наради начальник управління ЖКГ ОДА Дмитро Свіркін провів селекторну нараду з керівниками райдержадміністрацій, під час якої поставив вимогу – до 23 листопада підвищити рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за газ до 22%.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів