Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області прибуло заслужених працівників сільського господарства

22 листопада 2010 - 14:16

Директору державного підприємства «Запорізький кінний завод №86» Петру Дубовику (Новомиколаївський район) та голові фермерського господарства «Марія» Миколі Линнику (Бердянський район) присвоєно звання «Заслуженого працівника сільського господарства України» за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу району, участь у вирішенні соціальних проблем території та з нагоди Дня працівника сільського господарства (Указ Президента № 1036 від 16.11.2010)

Петро Дубовик має загальний стаж роботи більше 30 років, у колективі «Запорізького кінного заводу» працює 16 років. За словами колег, основні зусилля зосереджує на економічному розвитку, матеріально-технічному переоснащенні господарства, впровадженні передового досвіду вирощування рослинницької продукції, розвитку конярства. Господарство займається також вирощуванням великої рогатої худоби та племінних свиней. За час роботи в сільському господарстві Петро Іванович проявив себе як вмілий, принциповий, вимогливий та компетентний керівник.

Микола Линник все своє трудове життя – більше 50 років - працював у с.Берестове Бердянського району. Розпочинав рядовим колгоспником, після закінчення Ленінградського сільськогосподарського інституту став головним агрономом колгоспу ім.Кірова, згодом - головою колгоспу, а у 2000 році був обраний головою новоствореного фермерського господарства «Марія». За 10 років площу земель, з яких і зараз отримують високі врожаї зернових та олійних культур, було збільшено в 45 разів. Нині господарство обробляє 2200 га. Кількість орендодавців збільшилась в 30 разів і складає 360 осіб. Господарство не має заборгованостей по сплаті до бюджетів всіх рівнів, до Пенсійного фонду, із виплати заробітної плати. До того ж постійно надає матеріальну допомогу місцевій школі, лікарні, дитячому садку, ветеранам, що проживають в Бердянському районі.

Очільник області Борис Петров та керівний склад обласної державної адміністрації приєднуються до привітань на адресу Петра Дубовика та Миколи Линника і бажають невичерпної життєвої енергії, нових трудових звершень на благо жителів Запорізького краю, сімейного затишку та добробуту.

 

Управління у справах преси та іфнормації

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»