Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дітям запропонували поміркувати на тему охорони праці

23 листопада 2010 - 08:59

У рамках Всеукраїнської акції «Охорона праці очима дітей» відбудеться конкурс дитячої творчості,  відбіркові тури якого з 1  до 30 листопада пройдуть по всіх регіонах країни.

Конкурс дитячої творчості проводиться з метою привернення уваги суспільства до існуючих проблем у сфері охорони праці, формування активної й свідомої позиції молоді до  здорових та безпечних умов праці, виховання високої культури безпечної праці на виробництвах. Також конкурс сприяє підвищенню інтересу у молоді шкільного віку до проблем у сфері охорони праці.

Учасники конкурсу – підлітки віком від 8 до 16 років.

Конкурс проводиться у таких номінаціях: художні твори (малюнок), літературні твори (оповідання, новела, замальовка, казка, поезія тощо) та відеороботи (соціальний рекламний ролик, мультфільм тощо). Тема робіт – промислова безпека та охорона праці.

Конкурсні роботи надсилати до територіальних органів Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду. За результатами обласного етапу конкурсу будуть визначені переможці, які візьмуть участь у фінальній частині конкурсу, яка відбудеться з 13 по 17 грудня у м. Київ.

Довідково: Станом на 1 січня 2010 року на обліку у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України перебували 7808 дітей, що стали сиротами внаслідок загибелі батьків на виробництві. За статистикою, 70% нещасних випадків відбуваються через недостатню обізнаність працівників про безпечні методи роботи або через нехтування елементарними правилами безпеки.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»