Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров планує залучати підприємства до розчищення доріг від снігу

1 грудня 2010 - 17:31

Голова облдержадміністрації Борис Петров сьогодні особисто перевірив стан готовності спецтехніки до роботи у зимовий період. У Запоріжжі основне навантаження з розчищення снігових заметів та посипання доріг спецматеріалами лягає на плечі підприємства «ЕЛУАШ»,  на балансі якого налічується 79 одиниць спецтехніки. Водії з готовністю демонстрували її представникам місцевої влади, заводили двигуни, щоб довести, що вони добре працюють, та показували принцип роботи машин. Запевняють, уся техніка у стані 100-відсоткової готовності.

Після огляду території підприємства Борис Петров звернувся зі словами вдячності до колективу та нового керівництва, що активно стали до роботи і за короткий час забезпечили належний рівень підготовки машин. Адже ще два місяці тому зовсім не було заготовлено посипні матеріали, а автомобілі стояли на ремонті.

- Я переконаний, що ви виконуватимете свою роботу якісно і у визначений термін, головне, щоб вам вчасно платили зарплатню, забезпечили спецодягом та забезпечили належні умови праці. Те, що стосується побутових умов, ми обговорили з керівництвом, що необхідно зробити. Через кілька місяців я приїду знову подивитись, в яких умовах ви живете, і очікую побачити позитивні зрушення. Також з Володимиром Кальцевим ми підтягнемо вам на допомогу керівників підприємств міста, щоб за ними було закріплено території, які вони прибиратимуть, укладемо угоди і будемо співпрацювати, - повідомив Борис Петров.

За словами начальника «ЕЛУАШу» Владислава Новасардова, за останні два місяці дійсно проведено серйозну роботу і вже помітні позитивні зрушення.

- Керівництво області і міста намагається нам усіляко допомагати у вирішенні проблемних питань, - зазначив Владислав Новасардов. - В першу чергу ми змогли погасити заборгованість із зарплатні. Два місяці тому борг підприємства перед працівниками складав 3,8 мільйона гривень. Завдяки злагодженій роботі влади ми змогли розрахуватись і сьогодні маємо заборгованість тільки за половину поточного місяця. Сподіваємось також, що з наступного року будемо укріплювати і парк автомашин.

Щодо співпраці з підприємствами області та юридичними особами, що мають спеціальну техніку для прибирання снігу, Борис Петров також зазначив, що влада готова платити за використання техніки, тож просить керівників не зволікати з укладанням відповідних угод.

 

Довідка:

Загальна площа доріг для зимового утримання у місті Запоріжжя – 4 767 тис. кв. м. Наявність спецтехніки на підприємстві «ЕЛУАШ» – 79 одиниць, у тому числі поливомийні машини із щітками, піскорозкидачі, машини комбіновані для посипки доріг, трактори, снігозавантажники та автогрейдер. 70% техніки експлуатується більше 10 років. Орієнтовна кількість посипних матеріалів для зимового утримання автошляхів: солі – 880 т (близько 70% від необхідного), відсіву – 6 900 т (46% від необхідного).  

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки