Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У центрі уваги - готовність територій до снігопадів

1 грудня 2010 - 17:45

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров провів нараду з питань підготовки дорожньо-транспортного господарства регіону до роботи у зимовий період. Захід відбувся за участю заступника голови ОДА Лариси Мефьодової, секретаря Запорізької міської ради Володимира Кальцева.

Насамперед Борис Петров повідомив присутнім, що перед початком наради відвідав майданчик техніки КП «ЕЛУАШ» та особисто з’ясував, наскільки дорожньо-транспортне господарство обласного центру готове до зимової негоди.

- Я переконався, що за останні два місяці на підприємстві відбулися позитивні зміни, проведена велика робота, - дав оцінку Борис Петров.

Це підтвердив і Володимир Кальцев, який зазначив , що два місяці тому з 79 одиниць техніки працювали всього 23 машини, сьогодні ж весь транспорт КП «ЕЛУАШ» готовий до прибирання снігу. Крім того, міська рада продовжує підписувати договори про співпрацю на період снігопадів з тими підприємствами, які мають снігоприбиральну техніку.

- За нашими підрахунками, у разі сильного снігопаду ми самостійно зможемо повністю очистити вулиці міста за два, максимум три дні, - запевнив Володимир Кальцев.

Міські голови міст обласного значення доповіли очільнику регіону, що запаси відсівів заготовлені, техніка до снігопадів готова.

Щодо ситуації у районах, як повідомив представник ДП «Запорізький облавтодор», взимку на дорогах області працюватиме 249 одиниць техніки. Однак є певні проблеми з запасами паливно-мастильних матеріалів, а точніше, палива вистачить не більше, ніж на дві доби. Крім того,  підприємство має борги по зарплаті.

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров доручив підготувати телеграму до Кабінету Міністрів України з проханням допомогти державному підприємству«Запорізький облавтодор» вийти зі скрутного становища.

Також Борис Петров висловив переконання, що необхідно налагодити взаємодію між облдержадміністрацією, метеослужбою, МНС та ДАЇ. Саме це може забезпечити оперативне реагування всіх структур та служб на зміну погодних умов.

- Я підкреслюю, за все, що відбувається на території регіону,  відповідальність покладена на мене, а відповідно,  коло вашої відповідальності – ввірені вам території. Тож будьте пильні і готуйтесь до зими завчасно, - звернувся до керівників районів та міст обласного значення Борис Петров. Також очільник регіону повідомив, що за його підписом будуть направлені листи до підприємств, які мають снігоприбиральну техніку, з проханням надати допомогу у прибиранні снігу.

В облдержадміністрації буде створено штаб, який акумулюватиме інформацію щодо ситуації на дорогах, який очолить заступник голови ОДА Лариса Мефьодова. Аналогічні штаби доручено створити на всіх територіях регіону.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки