Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Якщо людина активна, обмежені можливості - не завада для творчого успіху і визнання

2 грудня 2010 - 14:34

Напередодні відзначення Міжнародного дня інвалідів та волонтерів у Запоріжжі у кіноконцертному залі ім. Довженка відбулася урочиста зустріч представників обласної влади, волонтерів, людей з обмеженими можливостями, громадськості.

Від імені голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова до учасників зібрання звернувся заступник голови ОДА Микола Ярмощук.

- Дуже символічно, що сьогодні з одного боку ми вшановуємо людей, які потребують допомоги, а з іншого, тих, хто за велінням душі надає їм цю допомогу. Хочу запевнити кожного з вас, що обласна державна адміністрації завжди підтримуватиме вас, допомагатиме у подоланні соціальних труднощів, працюватиме над створенням умов для успішної інтеграції у суспільство, - звернувся до присутніх Микола Ярмощук.

В області проживає близько 100 тисяч інвалідів, з них майже 6 тисяч –  діти. Щоб полегшити життя людям з обмеженими можливостями,  для них передбачена адресна соціальна допомога, санаторно-курортне лікування, забезпечення реабілітаційними засобами. Крім того, у Запорізькому обласному центрі професійної реабілітації інвалідів всі бажаючі проходять навчання за різними спеціальностями, на підприємствах для них створюються спеціальні робочі місця.

Організатори заходу – головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації – зробили все можливе для того, щоб ця зустріч стала для всіх дійсно пам’ятною, а також продемонструвала, що багатьом з них обмежені можливості не заважають жити повноцінним життям.

Учасники зібрання переглянули відеосюжети з історіями обдарованих людей з обмеженими можливостями, які досягли визнання не тільки у Запоріжжі й Україні, а й  у світі. Це – художниця Марія Марчук, паралімпійські спортсмени – Михайло Бобур та Максим Миколаєнко, солістка оригінального жанру, народна артистка цирку Марія Максименко та багато інших.

Обдарованим людям з обмеженими можливостями, а також тим, хто зробив значий внесок у розвиток соціального захисту інвалідів Микола Ярмощук вручив почесні грамоти облдержадміністрації.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів