Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада вважає агропромисловий комплекс одним з найперспективніших напрямків розвитку

2 грудня 2010 - 15:55

Голова облдержадміністрації Борис Петров ознайомився з роботою підприємств Приазовського району, де він перебуває з робочою поїздкою. Зокрема, глава області побував у ТОВ «Агропромислова компанія», яка спеціалізується на виробництві товарної свинини, племінного молодняка, вирощує курчат-бройлерів, гусей тощо. Загалом поголів’я худоби нараховує 101,4 тисячі голів.

За словами директора підприємства Валентини Попової, «Агропромислова компанія» - одна з небагатьох в Україні, яка займається селекцією у тваринництві. Підприємство має статус племінного селекційного центру з вирощування свиней породи ландрас, дюрок, велика біла, що вирізняються високими властивостями та користуються попитом на ринку. Крім того, підприємство має власні потужності для виробництва комбікормів. Втім, є й певні проблеми у господарюванні, якими Валентина Попова поділилася з головою облдержадміністрації. За її словами, виробництво м’яса в Україні нерентабельне через високі ціни на комбікорми та насиченість ринку імпортним м’ясом.

- У програмі розвитку Запорізької області агропромисловий комплекс посідає чільне місце, - зазначив Борис Петров. – Ми маємо чудові перспективи у цьому напрямку. Тож обласна влада гарантує підтримку виробникам сільськогосподарської продукції на місцях та на рівні органів центральної влади.

Наостанок керівник області подякував працівникам за високі досягнення, побажав подальших успіхів та нарощування виробництва.

Нагадаємо, що за темпами зростання виробництва сільськогосподарської продукції у цьому році Запорізька область посіла перше місце серед регіонів України.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України