Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Договір щодо надання послуг має підписуватись вчасно в обов’язковому порядку

2 грудня 2010 - 16:07

В обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань врегулювання договірних відносин між ВАТ «Запоріжжяобленерго» та КП «Експлуатаційне дорожньо-ремонтне підприємство» міста Енергодар.

За інформацією головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, на початку 2010 року між комунальним підприємством «Експлуатаційне дорожньо-ремонтне підприємство» та ВАТ «Запоріжжяобленерго» не був підписаний договір на поставку електричної енергії. Щораз, приїжджаючи на наради до обласної державної адміністрації, керівництво комунального підприємства знаходило сумнівні пояснення своєї поведінки, зокрема,  стверджували, що запропонований до підпису договір має порушення викладення. При цьому КП «Експлуатаційне дорожньо-ремонтне підприємство» продовжувало користуватись електроенергією, однак сплачувати за отримані послуги не поспішало, адже договору немає. Відтак утворилася правова колізія - ВАТ «Запоріжжяобленерго» не може стягнути гроші за надані послуги з підприємства через відсутність законної підстави – договору, електроенергію також відключити не може, оскільки тоді заручниками спірної ситуації стануть жителі двох районів Енергодара.

Виконуючий обов’язки Енергодарського міського голови – секретар  міської ради Анатолій Миронов повідомив, що під час останньої сесії міськради прийнято рішення ліквідувати проблемне підприємство і утворити нове – «Доркомунгосп». Тож керівництво ВАТ «Запоріжжяобленерго» може розраховувати на укладення договору вже з цим підприємством. Однак у цьому разі залишається відкритим питання:  за якою схемою можна виплатити борг КП «Експлуатаційне дорожньо-ремонтне підприємство», який складає 2,8 млн. грн.

- Ми зобов’язали керівництво міста Енергодар протягом трьох тижнів розробити і надати  облдержадміністрації алгоритм, за яким можна розв’язати цей конфлікт і виплатити ВАТ «Запоріжжяобленерго» чесно зароблені гроші. У подальшому важливо не допускати подібних ситуацій і простежувати, щоб всі необхідні угоди підписували вчасно в обов’язковому порядку, - висловила позицію обласної влади заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні