Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У розвиток інфраструктури населених пунктів Приазовського району вкладатиме гроші інвестор

3 грудня 2010 - 13:05

Відбулася урочиста церемонія підписання Договору про пайову участь у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів Приазовського району між обласною державною адміністрацією, Приазовською райдержадміністрацією та ТОВ «ВІНД ПАУЕР» (ДТЕК). Від облдержадміністрації угоду підписав заступник голови – керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук, від Приазовської РДА – голова Вадим Сухіна, ТОВ «ВІНД ПАУЕР» (ДТЕК) представляв директор компанії Юрій Жабський. У заході взяв участь перший заступник голови ОДА Олексій Литвин (стажування).

 ТОВ «ВІНД ПАУЕР» (ДТЕК) реалізує на території Ботієвської та Приморсько-Посадської сільських рад Приазовського району інвестиційний проект – будівництво вітряної електростанції. За словами директора ТОВ «ВІНД ПАУЕР» (ДТЕК) Юрія Жабського,  це найбільш масштабний проект вітроенергетики, який реалізується в країні.

Згідно Закону України «Про планування та забудову територій» інвестор зобов’язаний взяти участь у створенні інфраструктури того населеного пункту, на території якого має намір працювати. Підписання Договору – перший крок у цій роботі.

- Нам приємно, що на територію Приазовського району прийшов інвестор, який бажає не тільки заробляти гроші, але й допомагатиме території розвиватись. Соціальна політика компанії ТОВ «ВІНД ПАУЕР» завжди знайде підтримку обласної влади, - зазначив стажист на посаду першого заступника голови ОДА Олексій Литвин.

Директор ТОВ «ВІНД ПАУЕР» (ДТЕК) Юрій Жабський у свою чергу висловив вдячність керівництву облдержадміністрації, райдержадміністрації та сільських рад за розуміння, оперативну роботу та сприяння у вирішенні суперечливих питань.

Разом із Договором учасники заходу затвердили графік сплати пайового внеску до місцевих бюджетів сільрад, згідно якого вже у січні наступного року до бюджету Ботієвської сільської ради має надійти 400 тис. грн.  На ці кошти планується придбати шкільний автобус.

Гроші надходитимуть траншами відразу по завершенні кожної з чотирьох черг будівництва вітроелектростанцій – у січні 2013 року, січні 2014 року, січні 2015 року. Загалом, інвестор планує вкласти у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури 6,4 млн. грн.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи