Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі підприємства теплоенергетики справно розраховуються за газ, використаний у листопаді

3 грудня 2010 - 15:46

Заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова

Міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич провів всеукраїнську селекторну нараду з питань сталого забезпечення проходження опалювального сезону 2010-2011 років. Запорізьку область представляла заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова.

Насамперед Міністр з питань ЖКГ України Юрій Хіврич поінформував присутніх про заходи, які сьогодні відбулися в Києві з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів. Урядовець наголосив на тому, що обласні комітети доступності інвалідів та маломобільних груп населення мають активізувати роботу на місцях. Також Юрій Хіврич висловив переконання у тому, що найближчим часом доцільно  провести всеукраїнську нараду щодо забезпечення умов доступності інвалідів до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Переходячи до порядку денного, Міністр з питань ЖКГ України звернув увагу керівників облдержадміністрацій на необхідність прискорити роботу щодо призначення субсидій. Так, за інформацією урядовця загальноукраїнський показник призначення субсидій складає 83 %. У Запорізькій області  – 87%.

- Ви маєте дійти до кожного. Всі, хто потребує пільг та субсидій, повинні отримати їх. Адже у тому числі і від вирішення цього питання залежить стале проходження опалювального сезону, зокрема, рівень розрахунків населення, - підкреслив Юрій Хіврич.

Чи не найбільш важливе питання, яке має перебувати на постійному контролі в очільників регіну, – рівень розрахунків за газ підприємств теплоенергетики. Міністр висловив особисту подяку керівникам тих регіонів, зокрема і Борису Петрову, де рівень розрахунків за газ перевищує загальноукраїнський показник (49%).

Також у ході селекторної наради  розглянуто питання щодо стану погашення заборгованості по пільгах та субсидіях підприємствам ЖКГ та стану використання бюджетних коштів.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні