Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Погасити заборгованість із зарплатні на держпідприємствах можна, змінивши менеджера

7 грудня 2010 - 15:22

Загальна сума заборгованості із заробітної плати у Запорізькій області станом на 1 грудня склала 53,9 млн. грн., зокрема 13,8 млн. грн. - на економічно активних підприємствах. Про це під час традиційної прес-конференції журналістам повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров.

Найбільший боржник - ВАТ «Запорізька кондитерська фабрика», що збільшила заборгованість до 3,3 млн. грн. Не покращала ситуація на будівельних підприємствах області, а в 15 структурних підрозділах ДП «Запорізький облавтодор» заборгованість збільшилася на 0,8 млн. грн. і склала на 1 грудня 1,9 млн. грн.

- На жаль у листопаді ми не досягли особливого прогресу у питанні погашення заборгованості із зарплатні в області. Нас підвів завод «Перетворювач», що не мав боргів. Нещодавно ми мали загальний борг 52,8 мільйонів гривень, то зараз це 53,9 і один мільйон сто тисяч – це нова заборгованість, що утворено на підприємстві «Запорізький завод «Перетворювач». Воно знаходиться у сфері управління Міністерства промислової політики України, - інформує Борис Петров.

У групі підприємств-банкротів найбільшими боржниками залишаються 9 державних підприємств, які заборгували своїм працівникам майже 28 млн. грн. Серед них «Кремнійполімер» (9,6 млн. грн.), ГП «Радіоприлад» (10,0 млн. грн.), ГП «Бердянський завод скловолокна» (2,8 млн.грн.), ВАТ «Углекомпозіт» (2,3 млн. грн.), ВНІЇ «Перетворювач» (1,4 млн. грн.).

Враховуючи, що державні підприємства знаходяться у сфері управління міністерств і відомств, відповідальність за погашення заборгованості по виплаті заробітної плати повинна лежати на них. Інший варіант, який запропонували представники обласної влади, передати державне підприємство в управління ОГА, зокрема це стосується ДП «Радіоприлад». Тоді можна говорити про повну відповідальність влади за всі процеси, що відбуваються на заводі.

- Ми уважно вивчаємо ситуацію на цьому підприємстві, там відбуваються процеси відчуження майна, законність яких поки під питанням, - говорить очільник області. - Тож звернулись до Кабінету міністрів України з проханням передати «Радіоприлад» в управління обласної державної адміністрації. Ми маємо свою тактику щодо розв’язання питань із погашення заборгованості перед працівниками, а також щодо подальшої долі підприємства. Хоча в першу чергу звичайно маємо вирішити питання погашення заборгованості із зарплатні.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги