Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» передадуть до комунальної власності

9 грудня 2010 - 13:19

В облдержадміністрації відбулася  робоча нарада з питань забезпечення сталої роботи ДП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» за участю заступника голови Державіаадміністрації України Юрія Солончука, заступника голови облдержадміністрації Лариси Мефьодової та секретаря міськради м. Запоріжжя Володимира Кальцева.

- Мета мого приїзду до Запоріжжя – розглянути можливість передачі ДП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» до комунальної власності, - пояснив журналістам заступник голови Державіаадміністрації України Юрій Солончук. Також урядовець зазначив, що принципово Міністерство транспорту та зв’язку України не проти передачі цього об’єкту до комунальної власності, однак, поки що залишається відкритим питання, кому саме передавати аеропорт  - міській чи обласній раді.

Сьогодні на території України працюють 28 аеропортів і лише три з них мають державну форму власності, серед яких і запорізький. Як поінформував учасників наради генеральний директор ДП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» Віктор Біскупський, з 2004 по 2008 роки кількість пасажиро- та вантажоперевезень постійно зростала. Переломним для підприємства став 2009, кризовий, рік. Однак і тоді за обсягом обслуговування вантажоперевезень запорізький аеропорт посів третє місце серед всіх аеропортів України. Проте, за словами керівника підприємства, цього року ситуація ще більше ускладнилась – суттєво продовжують скорочуватись пасажирські та вантажні перевезення. ДП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» вже має заборгованість із виплати зарплати працівникам за жовтень місяць. Крім того, взимку збільшуються витрати на утримання злітно-посадкових смуг. Також необхідно проводити ремонт смуг, будувати новий аеровокзал. Тож Віктор Біскупський наголосив, що сталу роботу підприємство зможе продовжити тільки за умови фінансової підтримки.

- Уряд усвідомлює масштаби проблем, які існують на ДП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя». Жоден регіон не зможе власними силами провести реконструкцію аеропорту. Разом з тим, такий, як він є зараз, аеропорт навряд чи зацікавить серйозного інвестора. Хочу вас запевнити, що держава вкладатиме гроші в аеропорти. Наразі ми працюємо над розробкою програми підтримки регіонів у частині утримання аеропортів, - зазначив Юрій Солончук.

За результатами наради заступник голови Державіаадміністрації України пообіцяв, що найближчим часом розпочнеться підготовка документів для передачі ДП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» до комунальної власності.

Також учасники наради розглянули поточну ситуацію на ДП «Аеропорт Бердянськ».

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні